13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPDL Dolj: Panourile Olguţei - tupeu şi minciună

PDL Dolj: Panourile Olguţei – tupeu şi minciună

Conducerea PDL Dolj a criticat luni dur panourile publicitare care au invadat oraşul, plătite din fonduri private, prin care Lia Olguţa Vasilescu anunţă că în Craiova curge numai lapte şi miere. Pedeliştii au catalogat gestul ca fiind unul plin de tupeu şi minciună. „Economia este într-o perioadă proastă, iar măsurile pentru dezvoltarea economiei şi a locurilor de muncă sunt inexistente. Nu am întâlnit om de afaceri care să nu spună că nu dă afară angajaţi sau că nu mai are piaţă de desfacere. Incapacitatea de a guverna nu a fost niciodată la un asemenea nivel. Îngrijorător este că nu vedem îngrijorare în a lua măsuri cum ar fi creşterea la 100.000 de euro a pragului până la care se pot face achiziţii directe sau modificarea Codului Penal. În Dolj avem al doilea şomaj din ţară, dar în Craiova au apărut pe panouri, din ce bani m-aş întreba, că s-au făcut 5.000 de locuri de muncă. Îndrăzneala, tupeul, minciuna au ajuns la un nivel inimaginabil. Mi se pare că ai mare tupeu sau consideri că lumea nu înţelege, dar te înşeli tare când faci astfel de previziuni“, a declarat preşedintele PDL Dolj, europarlamentarul Marian Jean Marinescu. „Actualul primar al Craiovei nu a făcut nici un proiect, nu a adus un euro în oraş. Nu a făcut decât să se laude şi să taie panglici pe proiectele de peste 300 de milioane de euro aduse de foştii primari. Să te lauzi pe toate gardurile cu aşa ceva este culmea ipocriziei şi prostiei. Din bun-simţ ar trebui să-şi bage capul sub birou. Să le fie ruşine pentru toate aceste panouri cu minciuni nesimţite. Se laudă cu munca altora“, a spus şi deputatul PDL de Dolj, Constantin Dascălu.

Corupţia promovată de guvern a speriat Europa

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a precizat că recentele tentative reuşite pe jumătate ale USL de a modifica Codul Penal au stricat imaginea şi aşa şifonată a României în Europa. „Politic, avem o imagine jalnică în afară. Răspunsul diplomatic pe care îl primesc este că noi avem o altă cultură politică. Asta mi se spune la Bruxelles. Cum poţi să ai tupeul, obrăznicia să vrei să te duci la Consiliul European? Bine că s-a dus preşedintele. Oamenii ăştia îşi bat joc de România. Ce să creadă un om de afaceri? Dacă e aici, o să încerce să-şi ia bagajele. Dacă voia să vină, nu mai vine, şi nu pentru că au dorit să schimbe Codul Penal, ci pentru că schimbă legile peste noapte. Nu văd schimbare nici la absorbţia fondurilor europene. Am atras 25-26% din fondurile alocate în perioada 2007- 2013, de 19 miliarde. Cât ne dau chinezii care au venit în România? UE ne dă zece miliarde de euro şi sunt gratis. Cu banii ăştia întreţii 400.000 de locuri de muncă pe an. Nici proiectele mari nu se mişcă. Am cerut să se facă publică o listă cu proiectele contractate şi motivele pentru care nu se mişcă, pe fiecare judeţ în parte, să vedem ce putem face“, a spus Marian Jean Marinescu.
Constantin Dascălu a precizat că în 2013 a fost cel mai mare potop, din ultimii zece ani, de taxe şi creşteri ale celor existente, fiind vorba despre 34 de modificări fiscale şi 35 de taxe noi şi impozite majorate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS