16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCâinii de la Breasta, vizitaţi de Moş Crăciun

Câinii de la Breasta, vizitaţi de Moş Crăciun

http://www.youtube.com/watch?v=CF_2ErKWi1c

\n

Câinii fără stăpân din adăpostul canin de la Breasta au primit ieri vizita lui Moş Crăciun. O dubiţă încărcată cu hrană umedă şi uscată, plină de mesaje pentru sutele de câini din adăpost, a fost descărcată de voluntarii Asociaţiei „Viaţa animalelor“, în cadrul evenimentului intitulat „Şi eu cred în Moş Crăciun“.

Ieri, în jurul orei 14.00, curtea adăpostului canin de la Pod Breasta era mai plină ca de obicei. Voluntarii Asociaţiei „Viaţa animalelor“, dar şi craioveni iubitori de animale au venit să le facă un mic cadou câinilor fără stăpân. Evenimentul, desfăşurat sub numele „Şi eu cred în Moş Crăciun“, s-a dorit a fi unul de promovare a grijii faţă de aceste animale, pentru care singura şansă a rămas adopţia. „Când am venit eu erau în jur de 400 de conserve a câte un 1,24 kilograme, doar că eu am adus alimentele pentru cei care nu au putut veni azi aici. Oamenii au trimis pachete şi noi am fost mesagerii dumnealor. Cei care au mai venit apoi au adus şi ei foarte multe conserve. Este important că oamenii au răspuns mesajului nostru. Şi câinii au nevoie de noi, şi pentru ei există Moş Crăciun, sunt convinsă de asta. Sper ca aceste acţiuni să nu se oprească. Mesajul meu este «veniţi aici, adoptaţi un căţel, aduceţi ceva de mâncare şi nu o să vă pară rău!»“, a transmis Aurelia Loacă, preşedinta Asociaţiei „Viaţa animalelor“, organizaţie care a venit cu ideea acestui eveniment.

„Înmulţirea lor nu provine decât de la câinii din curţile oamenilor“

Pragul adăpostului a fost trecut de mai multe persoane care iubesc aceste animale şi care ştiu că ei au ajuns pe stradă din vina oamenilor. „Am venit aici pentru că iubesc foarte mult aceste suflete nevinovate şi pentru că au nevoie de ajutor ca să fie totul bine. Nu ele sunt vinovate că sunt pe câmp şi nu e nici un fel de rezolvare cu eutanasierea. Câinii sunt abandonaţi în continuare şi înmulţirea lor nu provine decât de la câinii din curţile oamenilor. Până nu se rezolvă această problemă, nu se rezolvă nimic“, consideră doamna Topan. Georgiana Vintilă este o tânără care petrece mai mult timp în acest adăpost. „Sunt mare iubitoare de animale şi am venit pentru a avea grijă de ele. Vin mai mereu, când am posibilitatea şi când îmi permite timpul. Nu-mi plac condiţiile de aici pentru că, până la urmă, e un adăpost şi, după cum observaţi, aici au urină… Dar acum sunt cât de cât mai bine îngrijiţi. Au fost condiţii şi mai rele. Până la urmă, sunt nişte animale care trăiesc închise, nu sunt într-un spaţiu foarte bun“, e de părere craioveanca.

300 de adopţii, din toamnă şi până acum

Până la finalul evenimentului, care s-a încheiat la ora 17.00, mai mulţi oameni au venit în vizită la căţeluşii de la Breasta. Numărul patrupedelor din adăpost a crescut în ultimele luni, după cum a declarat administratorul Jean Buzatu. „Câini sunt peste capacitatea adăpostului. Am considerat, în toamnă, odată cu deschiderea anului şcolar, că ar fi mai bine să ridicăm acei câini de pe domeniul public şi mai ales din zona instituţiilor şcolare şi sanitare. Consider că siguranţa cetăţeanului este mai presus de orice, cu riscul că o să umplu acest adăpost. Ulterior, aşteptând că vor veni mulţi iubitori să adopte aceşti câini, am ajuns să avem câini peste capacitateaadăpostului“, a spus administratorul ecarisajului. Acesta a mărturisit că susţine adopţia şi este deschis acţiunilor asemănătoare cu cea desfăşurată ieri la adăpostul canin. „Eu speram să vină mult mai mulţi iubitori de animale. În jur de 300 de adopţii s-au făcut, din toamnă, şi până în prezent. Pentru viitor, sunt omul deschis oricărui dialog constructiv. Îmi doresc ca şi pe viitor să mai organizăm astfel de manifestări, bineînţeles, cu acordul primăriei, al Salubrităţii şi cu aceste ONG-uri“, a încheiat Jean Buzatu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS