10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZiua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii, celebrată la Craiova

Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii, celebrată la Craiova

Prefectura Dolj a organizat, ieri, în centrul municipiului Craiova, un ceremonial militar-religios pentru a marca Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii, celebrată în fiecare an pe 22 decembrie.
Manifestările care au marcat trecerea a 24 de ani de Revoluţia din 1989, la care au participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Dolj, Prefecturii Dolj şi Primăriei Craiova şi revoluţionari, au avut loc, începând cu ora 12.00, în Piaţa „Alexandru Ioan Cuza“, mai exact în faţa Primăriei Craiova. Ceremonialul militar a început cu Semnalul trompetelor, prezentarea onorului în faţa oficialităţilor şi Salutarea Drapelului de luptă, apoi a fost intonat Imnul Naţional al României. A urmat oficierea unei slujbe religioase, la finalul căreia a luat cuvântul reprezentantul revoluţionarilor, dar şi reprezentanţi ai Prefecurii Dolj şi ai Consiliului Judeţean Dolj.
Solemnităţile au continuat prin depunerea de coroane de flori la Troiţa dedicată eroilor Revoluţiei, amplasată în faţa statuii lui Alexandru Ioan Cuza.
În încheiere, craiovenii care au ales să participe la ceremonial au putut vedea prezentarea onorului şi defilarea detaşamentului de onoare şi a jandarmilor doljeni.
Municipiul Craiova a fost declarat oraş-martir al Revoluţiei din Decembrie 1989, „în semn de cinstire pentru cei 30 de morţi şi 64 de răniţi, pentru eroismul manifestat în lupta pentru victoria Revoluţiei din Decembrie 1989“, potrivit Legii nr. 235/2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS