Acasă Local Olt: Depistată în timp ce încerca să comercializeze obiecte pirotehnice, fără documente...

Olt: Depistată în timp ce încerca să comercializeze obiecte pirotehnice, fără documente legale

Efective din cadrul Jandarmeriei Olt au depistat astăzi o femeie care deţinea, în vederea comercializării, articole pirotehnice, fără documente legale.
S. Leana de 53 ani, domiciliată în municipiul Slatina, a fost depistată în jurul orei 12.00 în zona unui complex comercial din localitate, în timp ce încerca să comercializeze, oferind trecătorilor 1618 de pocnitori de diferite mărci, fără a deţine documente legale în acest sens.
Jandarmii i-au întocmit celei în cauză actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „efectuarea fără drept a oricăror operaţiuni cu articole pirotehnice”, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 126/1995 republicată, privind regimul materiilor explozive.
Obiectele pirotehnice au fost ridicate de jandarmi şi împreună cu actele de constatare vor fi înaintate Biroului Armament, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Olt, pentru continuarea cercetărilor.   

Jandarmeria Olt atrage atenţia asupra faptului că deţinerea, comercializarea sau folosirea, fără autorizare, a obiectelor pirotehnice constituie infracţiune, dar şi asupra riscului pentru integritatea corporală la care se expun persoanele care le folosesc. Totodată, cetăţenii să nu folosească astfel de obiecte şi să sesizeze forţele de ordine despre prezenţa unor persoane care aprind petarde sau artificii interzise, punând astfel în pericol integritatea fizică şi uneori chiar viaţa celor din jur. Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii altor fapte antisociale, la S.N.U.A.U. 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version