6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA rănit un taximetrist şi a fugit

A rănit un taximetrist şi a fugit

Un craiovean de 36 de ani este cercetat penal pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului, după ce a provocat un accident în urma căruia un taximetrist a fost rănit şi a fugit.
Accidentul s-a produs sâmbătă seară, în jurul orei 20.00, la intersecţia străzilor Caracal cu Ana Ipătescu. Potrivit poliţiştilor din cadrul IPJ Dolj, şoferul unei Dacii Logan, care circula pe strada Ana Ipătescu, când a ajuns la intersecţia cu strada Caracal nu a acordat prioritate de trecere şi a acroşat un taxi condus de Traian Drăgan, de 52 de ani, din Craiova. În urma tamponării, taxiul a fost proiectat într-un gard de beton, iar şoferul care a provocat accidentul a fugit. Taximetristul a fost transportat cu o ambulanţă SMURD la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a primit îngrijiri medicale.
Poliţiştii care au fost chemaţi la locul accidentului au reuşit să afle că accidentul de circulaţie a fost provocat de o Dacie Logan, dar şi numărul de înmatriculare al maşinii, după care au început căutarea şoferului. Acesta a fost identificat destul de repede de oamenii legii în persoana lui Eugen Matei, de 36 de ani, din Craiova. După ce l-au găsit, oamenii legii au aflat şi motivul pentru care a fugit de la locul accidentului: băuse înainte de a se urca la volan. Matei a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Potrivit procedurilor, şoferul a fost dus la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde i-au fost recoltate două probe de sânge.
Poliţiştii doljeni au mai precizat că pe numele şoferului fugar a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului.
Alt accident provocat de un şofer băut a fost înregistrat vineri, pe strada Budai Deleanu din oraşul Dăbuleni. Şoferul unui autoturism Audi a pierdut controlul direcţiei, a lovit şi rupt un stâlp al reţelei de electricitate, apoi a fugit.
În urma cercetărilor făcute de poliţişti s-a stabilit că şoferul care a provocat accidentul este Dorel Cebuc, de 20 de ani, din Dăbuleni. După ce a fost prins, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cebuc este cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS