16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalIncendiu la un bloc din Halânga

Incendiu la un bloc din Halânga

Panică luni după-amiază într-un bloc din judeţul Mehedinţi. Un incendiu a cuprins din senin întreaga clădire, iar locatarii nu au mai reuşit să iasă din apartamente. Pentru a-i salva, pompierii i-au scos pe geamuri. Incendiul a avut loc în localitatea Halânga, la câţiva kilometri de Drobeta Turnu Severin. Focul a izbucnit într-un apartament de la parter şi în câteva minute întreg imobilul a fost cuprins de fum.
20 de persoane au fost evacuate de pompierii veniţi la faţa locului pentru lichidarea incendiului.
„Am evacuat toate persoanele din apartamente, nu a fost înregistrată nici o victimă, doar câteva dintre ele au inhalat fum. Deocamdată nu se ştie de unde a pornit incendiul. Au fost afectate câteva locuinţe atât din cauza apei, cât şi din cauza incendiului“, a declarat Ionel Năvală, căpitan la ISU Drobeta.
Unii dintre locatarii din bloc au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că au inhalat mult fum şi s-au speriat. Se pare că incendiul a fost provocat de neatenţia unui locatarar, deşi vecinii acestuia susţin că bărbatul şi-ar fi dat singur foc la apartament, nefiind prima dată când face acest lucru.
„Eu sunt singur că vecinul de la parter a dat foc, pentru că a mai încercat. La mine nu era nimeni acasă, nu aveam focul făcut în sobă, deci de la mine nu avea cum să pornească. De la el a pornit, după acum arată apartamentul. Asta ne trebuia acum,  înainte de Sărbători, să rămânem sub cerul liber“, a spus un locatar.
Imobilul a fost afectat în proporţie de 60%, majoritatea apartamentelor nefiind asigurate.
„Nici nu am fost acasă, eram în oraş, nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu am asigurare şi nici nu cred că are cineva de aici, pentru că nu ne permitem. Cine ne ajută pe noi acum!?“, se întreba o locatară căreia i-a fost serios afectat apartamentul.
Poliţia şi pompierii trebuie acum să stabilească dacă incendiul a fost provocat sau a pornit în urma unui scurt circuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS