22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMoș Crăciun a venit la copiii din comuna Leu

Moș Crăciun a venit la copiii din comuna Leu

Copiii din comuna doljeană Leu au avut ieri întâlnire cu Moș Crăciun, în cadrul unui spectacol organizat de primărie și consiliul local la Grădina de Vară, acolo unde au loc, de altfel, toate evenimentele social-culturale ale localității. Într-o atmosferă de sărbătoare, cu colinde, spiriduși și un brad imens, Moș Crăciun și ajutoarele sale au oferit fiecărui copil din Leu și Zănoaga câte o plasă plină cu daruri. Și fiecare copil a ținut să-i mulțumească Moșului, să-i spună că a fost cuminte, să se fotografieze cu el și să-i transmită că-l așteaptă și anul viitor. „Aceste cadouri se dădeau înainte prin școli și grădinițe, și este pentru prima data când adunăm toți copiii din Leu și Zănoaga la un loc, împreună cu părinții, pentru a le oferi un mic spectacol și a le prilejui întâlnirea cu mult așteptatul Moș Crăciun. În total, au fost 629 de pachete cu cadouri, dintre care 530 au fost pentru copiii comunei. Ne-am gândit și la însoțitorii persoanelor cu dizabilități, dar și la cei care primesc ajutor social, și i-am recompensat și pe ei, pentru că toți au nevoie de un sprijin în prag de Sărbători“, a precizat Iulian Cristescu, primarul comunei Leu.
Edilul a menționat că plasele cu cadouri au fost oferite de primărie și consiliul local cu un ajutor și din partea unor sponsori, și că bugetul din acest an pentru darurile copiilor a fost mai mare decât cel de anul trecut. „Copiii din Leu meritau mai mult și, pentru că a existat o rectificare pozitivă de buget, am avut 5.000 de lei în plus pentru cadouri. Și s-a cunoscut, pentru că plasele nu au putut fi cărate decât de părinți“, a spus Iulian Cristescu.
Primarul comunei Leu a mai ținut să precizeze că Moș Crăciun a trecut și pe la funcționarii și angajații primăriei, și că nu au fost uitați nici componenții echipei de fotbal din Leu, „care ne reprezintă cu cinste în județ“, pentru aceștia din urmă darurile purtând semnătura CS Universitatea Craiova. În plus, chiar în seara de Crăciun, la biserica din Leu, 350 de familii nevoiașe vor primi, de asemenea, daruri, de data aceasta din partea unor „oameni cu suflet mare, care țin de fiecare data să rămână anonimi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS