21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Bărbat decedat în incendiu, la Priseaca

Olt: Bărbat decedat în incendiu, la Priseaca

Pompierii din cadrul Detașamentului Slatina au intervenit ieri, 14 decembrie, în jurul orei 08.00, în comuna Priseaca, sat Săltănești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuința lui Badea C.
La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Militarii au găsit în flăcări întreaga casă a bărbatului, din informațiile primite de la vecini acesta fiind suprins de incendiu în locuință. Intervenția a durat mai bine de trei ore, proprietarul locunței, Badea C., de 73 de ani, fiind găsit, din păcate, carbonizat, în dormitorul casei. Au ars acoperișul casei pe circa 50 de metri pătrați, materiale textile și obiecte de mobilier din trei camere de locuit, tavanul celor trei camere și tocăria din lemn. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este suprasolicitarea instalației electrice.
Tot ieri, în jurul orei 23.30, pompierii de la Detașamentul Slatina au intervenit în comuna Teslui, sat Cherlești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuința Mariei G. Ajunși la fața locului cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, militarii au găsit în flăcări bunurile dintr-o cameră de locuit, proprietara casei, în vârstă de 82 de ani, fiind găsită intoxicată ușor cu monoxid de carbon. Victima a fost preluată de pompierii SMURD, conștientă, prezentând dispnee, tahicardie și amețeli și transportată la UPU Slatina. Echipele specializate de stingere au acționat pentru izolarea și lichidarea incendiului, până în jurul orei 01.00. Au fost distruse în urma focului podeua și tavanul unei camere de locuit, materiale textile și obiecte de mobilier. Împrejurarea determinantă a izbucnirii incendiului este amplasarea materialelor combustibile pe mijloacele de încălzire. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS