Acasă Local Gorj Şpaga din dosarul permiselor: un plin de benzină sau o masă

Şpaga din dosarul permiselor: un plin de benzină sau o masă

Amănunte interesante sunt aduse la lumină de rechizitoriul de trimitere în judecată a celor trei instructori auto şi a directorului unei şcoli de şoferi din Târgu Jiu. Conform documentului, unul dintre examinatori îi relata investigatorului sub acoperire ce fel de pretenţii au examinatorii de la candidaţii care îşi aranjau examenul. Instructorul auto Petre Bogdan îi transmitea „candidatului“ că unii examinatori se mulţumeau cu un plin de benzină, alţii cu o masă. „În contextul în care investigatorul l-a întrebat cum să vină pregătit pentru examen ca să fie sigur că îl va promova, inculpatul Bogdan Petre i-a spus «că vom vedea atunci şi că unii vor un plin de benzină, iar alţii vor o masă»,  iar pentru el urmează să discute după ce rezolvă problema. (…). În data de 5.11.2013, cu ocazia efectuării unor ore de curs, inculpatul Bogdan Petre i-a spus investigatorului că pentru susţinerea probei practice din data de 6.11.2013 «urmează să vorbească cu şeful acela mare în seara de 5.11.2013 şi să stau liniştit că nu va fi nici o problemă, doar să nu calc pe cineva în timpul examenului», asigurare pe care a primit-o şi ulterior. În data de 6.11.2013, inculpatul Petre Bogdan l-a însoţit pe agentul sub acoperire la locul unde urma să se facă prezenţa şi repartizarea candidaţilor, cu ocazia deplasării spre locul de repartizare investigatorul sub acoperire a alimentat maşina şcolii cu carburant în valoare de 100 de lei, conform bonului fiscal, la cererea învinuitului Bogdan Petre. Cu această ocazie a aflat că a fost repartizat agentului principal V.N., despre care învinuitul i-a spus că nu sunt în relaţii foarte bune, «dar nu e nici o problemă că a vorbit el cu şeful mare şi se va rezolva»“, se menţionează în rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Judecaţi
în stare de arest

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis recent trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a instructorilor auto Gheorghe Frățilescu, Georgiana Stroe, Petre Bogdan, acuzați de trafic de influență. De asemenea, George Ionuț Stroe va fi judecat în stare de libertate pentru complicitate la trafic de influență. „Inculpații Frățilescu, Stroe și Bogdan, în calitate de instructori auto la diferite școli de șoferi, au pretins și primit (fiecare în parte), în intervalul iulie-noiembrie, sume cuprinse între 150-200 de euro, de la investigatori sub acoperire sau de la alte persoane interesate. În schimbul sumelor primite, inculpații lăsau să se creadă că au influență asupra polițiștilor examinatori din cadrul SPCRPCIV Gorj, pentru a promova proba practică a examenului auto în vederea obținerii permisului de conducere categoria B sau obținerea unei fișe medicale și a avizului medical, fără a mai fi examinat din punct de vedere medical (contra sumei de 100 de lei)“, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Unul dintre investigatorii sub acoperire a plătit 900 de lei pentru a trece fără probleme examenul de obţinere a permisului auto. Patru angajaţi ai Serviciului Permise de Conducere Gorj au intrat în vizorul anchetatorilor. Este vorba de doi poliţişti, în prezent arestaţi, subcomisarul Emil Copiluş şi agentul de poliţie Cristian Stroe, precum şi agentul Ciurea şi informaticianul instituţiei, ambii cercetaţi în stare de libertate. Nu în ultimul rând, Direcţia Naţională Anticorupţie efectuează verificări în alt dosar şi în ceea ce îl priveşte pe adjunctul din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Ion Frăţilescu, acuzat de luare de mită. În acelaşi dosar nou este anchetat şi subcomisarul Emil Copiluş.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version