12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMigranţi sirieni, descoperiţi la frontieră într-un tir bulgăresc

Migranţi sirieni, descoperiţi la frontieră într-un tir bulgăresc

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au descoperit, ieri-dimineaţă, într-un autocamion condus de un cetăţean bulgar, opt sirieni care încercau să intre ilegal în România, de unde urma să ajungă în state din vestul Europei.
Potrivit poliţiştilor de frontieră, ieri-dimineaţă, în jurul orei 6.30, la PTF Calafat s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean bulgar de 50 de ani, care conducea un autocamion Mercedes. Oamenii legii au avut suspiciuni cu privire la încărcătura camionului condus de cetăţeanul bulgar şi au hotărât să facă o verificare cu aparatul de detectare a concentraţiei de CO2, care a indicat o valoare destul de crescută. Poliţiştii au deschis compartimentul de marfă, ocazie cu care au observat că sigiliul era falsificat, iar printre mai multe cutii încărcate cu textile au descoperit opt bărbaţi.
Luaţi la întrebări, bărbaţii au declarat că sunt cetăţeni sirieni şi s-au îmbarcat în autocamion fără ştirea şoferului, intenţionând să ajungă într-un stat din vestul Europei după ce treceau ilegal graniţa cu România. Poliţiştii de frontieră au mai precizat că, potrivit protocolului, i-au predat pe cei opt cetăţeni sirieni colegilor din Bulgaria, care vor continua cercetările în cazul lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS