11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Opt migranţi sirieni ascunşi într-un autocamion, la PTF Calafat

Dolj: Opt migranţi sirieni ascunşi într-un autocamion, la PTF Calafat

\n

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit, ascunşi într-un autocamion condus de un cetăţean bulgar, printre cutii cu textile, opt sirieni care încercau să intre ilegal în România, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră într-un comunicat.

Azi dimineaţă, în jurul orei 06.30, la P.T.F.Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul bulgar Rahimov N., în vârstă de 50 ani, conducând autocamionul marca Mercedes cu numere de înmatriculare turceşti. Acţionând în urma unei analize de risc, autocamionul a fost verificat cu aparatul de detectare a concentraţiei de CO2, care a indicat o valoare crescută. S-a procedat la deschiderea compartimentului marfă, al cărui sigiliu era falsificat, ocazie cu care, printre cutii încărcate cu textile, au fost descoperite opt persoane de sex masculin.

Din declaraţii, a rezultat faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni şi s-au îmbarcat în autocamion fără ştirea şoferului, intenţionând în acest mod să ajungă într-un stat din vestul Europei. Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, nepermiţîndu-le intrarea pe teritoriul României. Conform protocolului privind controlul comun de frontieră, cele opt persoane au fost preluate de autorităţile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS