22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalProducătoarea Ada Solomon, laureată a Premiilor Europene de Film

Producătoarea Ada Solomon, laureată a Premiilor Europene de Film

Producătoarea Ada Solomon se numără printre laureaţii celei de-a 26-a ediţii a Premiilor Europene de Film, gală desfăşurată ieri în capitala germană Berlin, informează Mediafax.ro. Ada Solomon a primit trofeul Eurimages pentru coproducţie, o distincţie care recunoaşte rolul decisiv pe care îl au coproducţiile în industria de film din Europa. Ada Solomon este producătoarea lungmetrajului premiat cu Ursul de Aur la Berlin în 2013, „Poziţia copilului”, regizat de Călin Peter Netzer, peliculă ce a fost desemnată să reprezinte România la premiile Oscar de anul viitor, la categoria „Cel mai bun film străin”.

Luminiţa Gheorghiu, interpreta rolului principal în „Poziţia copilului”, a fost nominalizată la premiul pentru „Cea mai bună actriţă” la premiile Academiei de Film Europene, însă trofeul a fost câştigat aseară de Veerle Baetens (protagonista din „The Broken Circle Breakdown”).

Lungmetrajul „The Great Beauty/ La Grande Bellezza”, de Paolo Sorrentino, a primit trofeul pentru cel mai bun film la gala Academiei de Film Europene, iar distincţia i-a fost înmânată regizorului de către Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret. De altfel, filmul „The Great Beauty” a fost marele câştigător al ediţiei din acest an a Premiilor Europene de Film, adjudecându-şi patru distincţii – inclusiv pentru „Cel mai bun regizor european” (Paolo Sorrentino), pentru „Cel mai bun actor european” (Toni Servillo) şi pentru „Cel mai bun editor de film” (Cristiano Travaglioli).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS