5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMâncare ieftină şi bună la cantinele studenţeşti

Mâncare ieftină şi bună la cantinele studenţeşti

\n

Studenţii din Craiova mai au doar două cantine unde pot mânca ieftin şi bun. Când eşti student şi nu ai bani, raportul calitate-preţ este important, iar cantinele studenţeşti din Craiova oferă mâncare mai ieftină decât alte locuri din oraş.

În Craiova, studenţii se împart între cantina situată în campusul Facultăţii de Mecanică şi cantina aflată la Facultatea de Medicină. În jurul orei 12.00, cantina de la Facultatea de Mecanică este plină ochi. Pentru că părinţii nu îşi permit să le dea copiilor plecaţi la facultate o sumă mare de bani, pentru studenţi o masă în oraş sau la restaurant este exclusă. Din dorinţa de a avea mâncare caldă şi gustoasă ca la mama acasă, cei mai mulţi iau masa la cantină, care este deschisă între orele 11.00 şi 18.00.
Aşezată ca în marile restaurante, mâncarea îţi face cu ochiul din tăvile de inox. Cu vocea caldă ca a unei mame, bucătăreasa întreabă: „Ce să-ţi pună, mama?“, iar studenţii au de unde să aleagă, pentru că gama este variată. Cu zece lei, Adrian Pană şi-a luat două feluri de mâncare: piept de pui, care costă cinci lei, macaroane cu brânză, pe care a dat trei lei, şi o sticlă de apă. Băiatul este mulţumit şi este de părere că în nici un alt loc din oraş nu poate mânca atât de ieftin şi bun: „Raportul calitate – preţ este convenabil pentru bugetul unui student“.
Şi Andreea, studentă în anul II, la Facultatea de Drept, este mulţumită de faptul că au o cantină curată, unde se prepară mâncare sănătoasă şi gustoasă: „Sunt foarte mulţumită de mâncare. Cu trei lei mănânc aici un pilaf de orez sau un piure de cartofi, care sunt mereu foarte bune şi calde“.
Studenţii spun că este mai avantajos să mănânce la cantină pentru că economisesc timp şi bani. „E foarte aproape de căminul 6, în care eu stau, şi mulţi studenţi din cămin mănâncă la cantină. În acest fel, nu mai pierdem timpul să mergem să cumpărăm mâncare şi să gătim în bucătăria căminului, unde se îngrămădesc toţi studenţii“, a spus Maria.

600 de oameni mănâncă zilnic la cantina de la Mecanică

După ora 12.00, la cantina din campusul Facultăţii de Mecanică se formează o coadă imensă. „Uneori, coada ţine până dincolo de uşă şi aşteaptă oamenii afară“, a spus una dintre bucătărese. La această cantină vin să mănânce, alături de studenţi, profesori, ingineri, avocaţi sau simpli trecători care vor ceva ieftin şi bun. Adrian Popescu lucrează la o firmă din apropiere şi de foarte multe ori mănâncă la cantina studenţească. „Vin aici pentru că mâncarea este bună şi ieftină. Raporul calitate – preţ este mult mai convenabil decât în multe alte locuri din oraş“, a spus bărbatul.
Tot aici mănâncă şi unii studenţi care nu stau în cămin. Pentru că mâncarea este bună, Alina Salcă preferă să mănânce aici decât să cumpere un hamburger. „E destul de convenabil şi sănătos. Eu vin să mănânc aici atunci când am cursuri pentru că e mâncarea sănătoasă. Decât să dau bani la fast-food, mai bine îi dau aici“, a spus tânăra.
Felurile de mâncare sunt pe gustul tuturor şi pot alege între: musaca, mămăliguţă cu brânză, cartofi prăjiţi, cartofi  ţărăneşti, mâncare de mazăre, ghiveci de legume, piure de cartofi, pilaf de orez, cabanos la grătar. Mulţi studenţi iau mâncare şi la pachet ca să aibă şi seara în cămin.
Administratorul cantinei din campusul Facultăţii de Mecanică, Sorin Măcărău, a declarat că, începând din ianuarie, va diversifica felurile de mâncare şi că aici iau masa aproximativ 600 de persoane.

Studenţii din campusul de la Agronomie duc dorul cantinei

Pentru că în urmă cu ceva timp cantina studenţească din campusul de la Agronomie a fost închisă, pentru studenţii care locuiesc aici este mai greu. Teodor Troacă stă în căminul 3 din campusul de la Agronomie, dar l-am întâlnit la cantina de la Mecanică. „Eu sunt student la Facultatea de Biologie şi fac cursuri în campusul de la Mecanică. Pentru că sunt aproape, mănânc la cantina de aici. În Agronomie nu mai avem unde să mâncăm şi este greu“, a spus tânărul.
Şi Liviu Anghel, care locuieşte într-unul din căminele de la Agronomie, se plânge de faptul că se descurcă greu cu mâncarea de când s-a închis cantina.
„Mi se pare puţin să fie o singură cantină pentru toţi studenţii. De când s-a închis cantina de la Agronomie, ne cumpărăm mâncare din oraş sau câteodată ne mai comandăm, dar este mult mai scump“.
Şi Adrian Cioran regretă faptul că nu mai este deschisă cantina de la Agronomie. „Câteodată mai mâncam la cantina  de la Agronomie şi mâncarea era foarte bună şi ieftină. Cu zece lei luam cel puţin două feluri de mâncare“. Studenţii speră însă să se redeschidă cantina de la Agronomie.

Aglomeraţie şi la cantina Facultăţii de Medicină şi Farmacie

Studenţii de la Facultatea de Medicină şi Farmacie au propria cantină. Şi aici mâncarea este ieftină şi gustoasă, iar studenţii sunt mulţumiţi de condiţii. Alexandra Diaconu este studentă în anul III, la Facultatea de Medicină şi Farmacie, şi mănâncă aproape în fiecare zi la cantina facultăţii. „Mâncarea este foarte bună şi sănătoasă, iar cu zece lei iau două feluri de mâncare aici, ceea ce este imposibil în oricare alt loc din oraş“, a spus fata încântată.
Alături de Alexandra, la această cantină iau masa zilnic sute de studenţi. Unul dintre aceştia este Cristian, care spune că mâncarea este foarte gustoasă de la cantină, iar preţurile sunt convenabile.

Meniul zilei la cantina din campusul de la Facultatea de Mecanică:

Musaca de cartofi    5 lei
Şniţel din cotlet de porc    5 lei
Cartofi prăjiţi    3 lei
Şniţel din piept de pui    5 lei
Cartofi ţărăneşti    4 lei
Pilaf de orez cu ciuperci    3 lei
Piure de cartofi    3 lei
Ghiveci de legume    3 lei
Mâncare de mazăre    3 lei
Coastă de porc    5 lei
Ciorbă de fasole    4 lei
Ciorbă de văcuţă    4 lei
Friptură de porc la tavă    5 lei
Cabanos la grătar    4 lei

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS