16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPedepse reduse pentru traficanţi de droguri

Pedepse reduse pentru traficanţi de droguri

\n

Curtea de Apel Craiova a admis apelurile formulate de trei tineri doljeni, condamnaţi de Tribunalul Dolj pentru comiterea infracţiunilor de trafic şi deţinere de droguri de risc şi mare risc. Pentru doi dintre inculpaţi, instanţa a dispus reducerea pedepselor cu şase, respectiv trei ani şi jumătate de închisoare.

Fifa, aşa cum este poreclit Andrei Mihai Firu, de 22 de ani, din Calafat, a fost prins în flagrant pe 1 aprilie, în urma unei acţiuni comune a ofiţerilor antidrog din cadrul BCCO Craiova şi a poliţiştilor de frontieră, organizată sub coordonarea procurorilor DIICOT. Andrei Firu a fost reţinut după ce a ridicat un colet trimis din Spania cu un microbuz aparţinând unei firme de transport din Bistriţa Năsăud, care efectuează curse pe relaţia Spania – România şi retur. În coletul ridicat de tânărul de 22 de ani, oamenii legii au descoperit 500 de grame de canabis şi două grame de cocaină, droguri care urma să fie plasate pe piaţa stupefiantelor din Craiova şi din judeţul Dolj, după cum au precizat procurorii DIICOT. Din cercetările făcute de ofiţerii antidrog s-a stabilit că drogurile fuseseră cumpărate din Spania de alt doljean, Lucian Marian Toader, de 26 de ani, el fiind cel care i le-a trimis lui Firu printr-un colet.
După acţiunea de prindere în flagrant, procurorii DIICOT au dispus efectuarea unor percheziţii domiciliare la locuinţa lui Firu din Calafat, dar şi la locuinţele altor patru suspecţi domiciliaţi în Craiova şi în localitatea Moţăţei, în urma cărora au fost descoperite alte 100 de grame de canabis, dar şi nouă plante de canabis, care erau crescute într-o minge tăiată pe jumătate. Ulterior, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Andrei Mihai Firu şi a lui Gabriel Constantin Şuncă, acesta din urmă fiind cel care se ocupa de vânzarea drogurilor primite din Spania de Andrei Firu. În urma anchetei, s-a mai stabilit că, înainte să fie prins, Firu a mai primit două colete din Spania, a 100, respectiv 500 de grame de canabis, pe care le-a vândut prin intermediul lui Şuncă, dar şi a altor doi inculpaţi – Andrei Catană şi Ionuţ Golea.
Pe 28 mai, cei cinci inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru trafic şi deţinere de droguri de risc şi mare risc, iar la începutul lunii iulie, după ce şi-au recunoscut faptele pentru a scăpa cu pedepse mai uşoare, au şi fost condamnaţi. Faptul că şi-au recunoscut faptele nu i-a ajutat prea mult pe Toader şi Firu, care au primit zece, respectiv şase ani şi şase luni de puşcărie. Şuncă a fost condamnat la un an şi opt luni de închisoare, iar ceilalţi doi inculpaţi, tot la un an şi opt luni de închisoare, însă cu suspendare.
Ulterior, Toader, Firu, Şuncă şi Catană au formulat apel împotriva sentinţei date de Tribunalul Dolj, iar vineri, pe 28 noiembrie, Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat. Instanţa a admis apelurile formulate de primii trei inculpaţi şi a dispus ca Toader să execute patru ani de închisoare, iar Firu – trei ani. În ceea ce îl priveşte pe Şuncă, magistraţii de la Curtea de Apel au dispus suspendarea executării pedepsei de un an şi opt luni de închisoare. De asemenea, instanţa a hotărât ca Firu şi Toader să rămână în continuare în arest. Atât inculpaţii, cât şi procurorii DIICOT pot face recurs împotriva hotărârii de vineri a Curţii de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS