16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDespăgubiri pentru victimele unui şofer fugar

Despăgubiri pentru victimele unui şofer fugar

Judecătoria Craiova a hotărât ca rudele celor doi copii din comuna doljeană Malu Mare, accidentaţi pe 23 martie de un tânăr care a părăsit locul faptei, să primească despăgubiri în valoare totală de 61.000 de lei. Unul dintre copii, un băiat de 12 ani, a murit o săptămână mai târziu din cauza leziunilor grave suferite.

Adrian Marius Chisăliţă, de 27 de ani, din comuna Teasc, a fost condamnat pe 13 iunie la un an şi patru luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului. Tânărul a fost acuzat că, în seara zilei de 23 martie, a lovit cu maşina doi copii din comuna Malu Mare, care mergeau pe marginea drumului, unul pe bicicletă, iar celălalt pe jos. În urma impactului, băiatul care era pe bicicletă, Marius, de 12 ani, a fost rănit grav, iar prietenul său, Mircea, de 14 ani, a suferit leziuni mai uşoare. Marius a murit câteva zile mai târziu, din cauza leziunilor grave suferite în urma accidentului de circulaţie. După ce i-a lovit pe cei doi copii, Chisăliţă a fugit de la locul accidentului şi a fost identificat şi prins de poliţiştii doljeni abia pe 29 martie. În urma cercetărilor făcute de oamenii legii s-a stabilit că, după ce i-a accidentat pe cei doi copii, Chisăliţă s-a dus la Teasc şi s-a apucat să-şi dezmembreze „bulgăroaica“ VW Golf cu care i-a lovit pe cei doi copii pentru a ascunde avariile. Pe 30 martie, Adrian Marius Chisăliţă a fost arestat preventiv printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova, iar pe 22 mai a şi fost trimis în judecată. Şoferul şi-a recunoscut faptele, iar la jumătatea lunii iunie a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare. Instanţa a mai dispus ca inculpatul să rămână în arest, iar acţiunile formulate de rudele victimelor accidentului provocat de Chisăliţă să se judece într-un dosar separat.
Adrian Marius Chisăliţă a formulat recurs împotriva sentinţei date de Judecătoria Craiova, însă pe 9 septembrie şi-a retras acţiunea de pe rolul Curţii de Apel Craiova, pedepsa primită rămânând astfel definitivă.
Joi, 28 noiembrie, Judecătoria Craiova s-a pronunţat şi în privinţa acţiunilor formulate de părţile civile. Rudele copilului mort trebuie să primească 5.000 de lei drept despăgubiri materiale şi 50.000 de lei daune morale de la Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (corespondentul garantului Biroul Naţional de Carte Verde din Bulgaria). În schimb, rudele copilului care a scăpat cu viaţă trebuie să primească 6.000 de lei drept despăgubiri materiale şi daune morale. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS