8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBurse la Boston pentru elevii de gimnaziu

Burse la Boston pentru elevii de gimnaziu

Elevii cu rezultate bune la şcoală pot concura pentru o bursă de vară la Boston, în America. Înscrierile se fac până în ianuarie 2014, iar bursele sunt valabile pentru elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a.

Bursele sunt oferite de Educational Enrichement Children, o organizaţie de tip nonprofit, susţinută de comunitatea româno-americană din zona New England şi Boston prin voluntariat şi donaţii. Din această organizaţie face parte şi Emilia Purnickescu din Craiova, care de aproape 13 ani s-a stabilit în Boston. Lucrează la o companie multinaţională ca expert contabil, dar în timpul liber face şi voluntariat. „Am aflat de curând de acest program datorită iniţiativei de voluntariat la fundaţie. Competiţia este strânsă şi, bineînţeles, fondurile sunt limitate, dar toată lumea îşi doreşte să ajute câţi mai mulţi copii din ţară. Fiind de origine din Craiova, de unde am plecat din anul 2000 după ce am urmat cursurile Facultăţii de Drept şi ale Colegiului Naţional «Fraţii Buzeşti», mi-am propus să aduc şi la cunoştinţa elevilor craioveni informaţii despre aceste burse oferite în fiecare vară. Pe durata bursei, elevul locuieşte la o familie din Boston. Înscrierile se fac on-line, pe site-ul fundaţiei www.eercboston.org. până în 10 ianuarie 2014. După finalizarea înscrierilor, cei interesaţi vor trece prin câteva teste“, a precizat reprezentanta fundaţiei.

Condiţii pentru candidaţi

Din punctul nostru de vedere, candidatul ideal pentru bursa integrală este elevul care provine dintr-un mediu social modest, dar care poate să susţină uşor o conversaţie în engleză şi are rezultate bune la şcoală. Elevul trebuie să aibă un temperament adecvat, care să-i permită să beneficieze de experienţa în America, adică să fie sociabil, curios, deschis să înveţe lucruri noi, energic, dornic să exploreze noi drumuri şi să fie capabil să se adapteze la o cultură şi un mod de viaţă diferite de cele de acasă. Potrivit reprezentanţilor fundaţiei, toate cheltuielile majore sunt suportate de Educational Enrichement Children. În sarcina familiei din România sunt cheltuielile cu asigurarea medicală internaţională, viza de călătorie, paşaportul, vaccinurile, banii de buzunar pentru suveniruri, dacă doresc acest lucru. În cazuri excepţionale, fundaţia poate acoperi şi aceste cheltuieli. Aplicaţia pentru viza americană se face pe internet, dar interviul este luat în persoană la Ambasada Statelor Unite din Bucureşti. Până în prezent, nu s-au înregistrat probleme cu obţinerea vizei, după cum susţin cei de la fundaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS