22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInfuzomate şi pentru copiii internaţi la Oncohematologie

Infuzomate şi pentru copiii internaţi la Oncohematologie

Fundaţia Gazeta de Sud a continuat seria donaţiilor de aparatură medicală, iar după cele patru infuzomate oferite miercuri Clinicii de Hematologie a Spitalului Municipal „Filantropia“, alte două infuzomate au ajuns ieri la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, la Clinica Pediatrie II – Secţia Oncohematologie. Aici se internează anual sute de copii cu leucemii, tumori maligne, neuroblastoame sau anemii severe, cu vârste începând de la un an şi până la 18 ani. „Până acum am avut 320 de internări, iar astăzi (ieri, n.r.) aici sunt 14 copii, pe zece paturi. Infuzomatele primite ne ajută foarte mult în tratamentul cu citostatice pe care îl administrăm copiilor, pentru că ritmul şi durata perfuziei sunt controlate“, a spus prof. univ. dr. Polixenia Stancu, şefa Clinicii de Oncohematologie Pediatrică a SJU Craiova.
„Uneori este nevoie şi de două infuzomate la un copil, ca să-l şi hidratăm în paralel cu tratamentul sau ca să meargă diferit medicamentele, unele pe un infuzomat, altele pe celălalt“, a adăugat dr. Polixenia Stancu. Donaţia făcută de Fundaţia Gazeta de Sud a fost apreciată şi de managerul Spitalului Judeţean, dr. Bogdan Fănuţă, care a ţinut să mulţumească pentru cele două infuzomate extrem de necesare în tratamentele administrate copiilor.
Acţiunea de ieri a avut loc în cadrul campaniei de strângere de fonduri „Olteni pentru Olteni“ demarată în luna octombrie, care va continua până când Clinica de Hematologie a Spitalului „Filantropia“ va fi dotată cu un Flowcitometru.
Pentru toţi cei care doresc să se implice în această campanie şi să facă donaţii, Fundaţia Gazeta de Sud a deschis următoarele conturi în RON şi EURO la Banca Unicredit Ţiriac, Sucursala Craiova: CONT RON: RO74 BACX 0000 0030 2887 2000; CONT EUR: RO47 BACX 0000 0030 2887 2001.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS