14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalConsilierii PDL cer demisia de onoare a Olguţei Vasilescu

Consilierii PDL cer demisia de onoare a Olguţei Vasilescu

Aleşii locali democrat-liberali spun că primarul ar trebui să-şi dea demisia deoarece a dezamăgit craiovenii după doar un an şi jumătate de mandat. Evenimentele din fotbalul craiovean şi mărirea taxelor locale au fost principalele subiecte abordate ieri, într-o conferinţă de presă la PDL Craiova.

Consilierii municipali ai PDL au susţinut ieri o conferinţă de presă, în care au cerut demisia de onoare a primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu
„Noi, PDL, cerem de urgenţă demisia de onoare a celui mai înjurat primar din România, Lia Olguţa Vasilescu, dacă are coloană vertebrală sau onoare“, a spus consilierul Marian Vasile. Acesta a ţinut să amintească evenimentele de la sfârşitul săptămânii trecute, când primarul a fost înjurat de suporterii veniţi pe stadionul „Ion Oblemenco“, la partida de fotbal CSU-FCU. „Zeci de mii de oameni au scandat ore întregi împotriva primarului şi a PSD. Lia Olguţa Vasilescu a ajuns, la nici un an şi jumătate de mandat, să fie cel mai înjurat primar din România. Reţelele de socializare pur şi simplu au explodat. Doamna primar ne insultă inteligenţa în fiecare zi. Au apărut prin oraş acele panouri publicitare în care ni se spune că s-au creat 5.000 de noi locuri de muncă. Primarul nu face decât să taie panglici şi să organizeze licitaţii pe proiectele precedentei administraţii. Acum a început să jignească şi aparatul executiv al primăriei, prin faptul că îşi angajează un avocat personal, dovedind că nu are încredere în angajaţii instituţiei“, a declarat consilierul. Marian Vasile face referire la un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local (CL) Craiova, privind angajarea avocatului Radu Marinescu, pe banii primarului, pentru procesele cu Adrian Mititelu. Consilierii PDL spun că populaţia Craiovei este extrem de nemulţumită de prestaţia primarului, iar partida de fotbal CSU – FCU a fost pretextul să înjure primarul într-un cadru organizat.

PDL acuză creşterea impozitelor cu 11%

Consilierul Dan Cherciu a ţinut să facă o analiză a modului în care majoritatea USL din CL tratează problema impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2014. „Toţi craiovenii vor plăti impozite cu 11% mai mari. Vor să demonstreze că suma plătită în plus este modică (18 – 20 de lei la un apartament cu două-trei camere). Noi facem legătura însă şi cu mult trâmbiţata creştere a pensiilor (3,7%). Raportat la o pensie medie, creşterea este de 20 de lei. Când se referă la pensii, USL vrea să lase impresia că este o creştere majoră. Când se referă la creşterea impozitelor, creşterea este considerată modică. Păi o lună din cele 12 de creştere a fost rezolvată prin creşterea impozitelor“, a afirmat Dan Cherciu. Acesta a amintit că PDL a redus cu 10% impozitele pentru firme în 2012, în timp ce acum se merge cu valoarea maximă permisă de lege (1,5% din valoarea contabilă), la care se aplică o majorare de 15%, nemaivorbind de impozitul pe construcţiile speciale, valabil din 2014. Cherciu acuză actuala putere că dă vina pe guvernul Boc pentru creşterea taxelor şi impozitelor. „Legea care impune această creştere este Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, lege promulgată de guvernul Adrian Năstase. Presupunând că, într-adevăr, guvernul Boc ar fi de vină pentru prevederile acelei legi, România este condusă de peste un an şi jumătate de USL, timp berechet pentru anularea acelor prevederi legale“, a mai spus Cherciu.

Primăria se asociază cu o firmă, fără licitaţie

Consilierii PDL acuză executivul primăriei că introduce din nou puncte peste ordinea de zi în şedinţele CL Craiova, având ca obiect asocierea fără licitaţie cu firme private. Este cazul unui proiect de hotărâre privind asocierea cu SC Mobseb SRL, privind „susţinerea evenimentelor ocazionate de desfăşurarea sărbătorilor de iarnă“. Potrivit contractului supus dezbaterii consilierilor, municipiul pune la dispoziţie gratuit spaţiul de desfăşurare a evenimentului şi esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ pentru a organiza „Orăşelul Copiilor“, iar firma va finanţa evenimentul cu 15.000 de euro. „Întrebarea este de ce această firmă? De ce nu se organizează o licitaţie dacă avem nevoie de aceste servicii şi devine o regulă această încredinţare directă? Putem accepta şi faptul că o firmă privată se ocupă de acest lucru, că va închiria către diverşi agenţi economici acele spaţii de pe esplanada Teatrului Naţional obţinând un profit, zic eu, generos. Până la urmă, orice firmă privată trebuie să facă profit. Întrebarea rămâne: de ce nu se organizează o licitaţie în urma căreia am putea găsi o altă firmă, care în loc de 15.000 de euro să plătească primăriei 20.000, 30.000 sau, de ce nu, 50.000 de euro“, a mai spus Dan Cherciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS