Acasă Local Condamnaţi definitiv pentru „tras“ cu cardul

Condamnaţi definitiv pentru „tras“ cu cardul

Patru tineri din Dolj, Olt şi Galaţi, trimişi în judecată de procurorii DIICOT pentru comiterea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic şi falsificarea unui instrument de plată electronic, au fost condamnaţi definitiv la câte trei ani de închisoare cu suspendare.
Potrivit anchetatorilor doljeni, cercetările în acest dosar au început în septembrie 2012, după ce ofiţerii BCCO Craiova au aflat că în municipiul Craiova a apărut un grup infracţional care se ocupă cu retragerea de numerar de pe carduri falsificate. Primele informaţii obţinute de poliţişti au dus la craioveanul Marius Nedelcu, zis Giovani, care se ocupa cu procurarea datelor cardurilor de credit. În urma anchetei s-a stabilit că Nedelcu a trimis datele mai multor carduri bancare lui Bogdan Neaţu, domiciliat în judeţul Olt, care, la rândul lui, le-a transmis lui Aurelian Aldea, din Galaţi. Datele primite de la craiovean trebuia transferate pe carduri blank, iar, în noaptea de 9 spre 10 noiembrie, Aldea urma să plece împreună cu Marius Comănescu, domiciliat tot în judeţul Olt, în Ungaria, pentru a face cumpărături cu mai multe carduri clonate. Maşina cu care cei doi au plecat spre Ungaria, un Mercedes Vito, a fost oprită însă de poliţiştii BCCO la ieşirea din Sibiu, iar în ea a fost găsit un dispozitiv de inscripţionare a cardurilor (MSR), un CD de instalare a acestuia şi mai multe carduri „clonate“. Cei patru suspecţi au fost arestaţi preventiv, iar pe 19 decembrie au fost trimişi în judecată, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Pe 21 ianuarie, judecătorii doljeni i-au condamnat pe inculpaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare şi au dispus eliberarea lor din arest.
Trei dintre inculpaţi – Aurelian Aldea, Marius Comănescu şi Marius Nedelcu – au făcut apel împotriva sentinţei date de Tribunalul Dolj, iar, la sfârşitul lunii mai, Curtea de Apel Craiova le-a respins apelurile ca nefondate. Ulterior, numai doi dintre inculpaţi, Aldea şi Comănescu, au atacat cu recurs decizia instanţei, dosarul fiind înregistrat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe 6 iulie. Joi, 21 noiembrie, chiar la primul termen de judecată, Înalta Curte a hotărât să respingă recursurile formulate de cei doi inculpaţi, care au fost astfel condamnaţi definitiv la câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru faptele comise. Şi pedepsele primite de Nedelcu şi Neaţu au rămas definitive, însă pentru că ei nu au mai formulat apel, respectiv recurs, împotriva hotărârilor luate de magistraţi.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version