8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPreşedinţii asociaţiilor, aplaudaci la primărie

Preşedinţii asociaţiilor, aplaudaci la primărie

Preşedinţii asociaţiilor de proprietari din Craiova au fost obligaţi să ţină isonul administraţiei locale în demersurile pentru creşterea taxelor şi impozitelor. Ei au servit drept marionete reprezentanţilor primăriei pentru umplerea sălii în care s-a ţinut, în urmă cu trei zile, dezbaterea despre creşterea impozitelor locale pe 2014. Reprezentanţii asociaţiilor susţin că au fost căutaţi de inspectorii de la Serviciul Control şi Monitorizare Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei Craiova şi puşi să confirme că vor fi prezenţi pe 20 noiembrie la sediul primăriei, la dezbaterea publică privind creşterea taxelor şi impozitelor.
„Noi am fost anunţaţi de inspectorii care răspund de noi, de la Coordonare Asociaţii din primărie, să fim prezenţi la şedinţa asta. Ce legătură avea cu noi, nu ştiu! Am fost chemaţi ca să se creeze impresia că vine populaţia la dezbatere. Era şi o veste bună, că ne cresc taxele şi impozitele! Aşa m-au obligat să vin, dar în audienţă la primar m-am înscris de o jumătate de an şi nu m-a primit nici acum! Suntem folositori când au nevoie de noi, dar aşa nu ne ascultă doleanţele. Am vrut să vorbesc şi nici nu m-au luat în seamă“, s-a plâns Nicolae Boblea, preşedintele Asociaţiei nr. 1A Craioviţa Nouă.
Reprezentanţii proprietarilor spun că au fost „impulsionaţi“ să confirme dacă vor fi prezenţi la dezbatere. „Pe mine m-a sunat doamna inspectoare care este pe Brazdă şi m-a pus să confirm că vin la dezbatere. Am zis că da, ce puteam să spun, că, dacă refuzi, îţi trimite controlul pe cap. Până la urmă nu am ajuns. Am înţeles că a fost o dezbatere legată de impozite. Ne folosesc pe noi, că aşa au făcut şi la alegeri. Aşa era în trecut“, a afirmat preşedintele unei asociaţii de proprietari din Brazda lui Novac.

Alţii şi-au trimis delegaţi

De voie, de nevoie, preşedinţii asociaţiilor de proprietari au răspuns „chemării“ primăriei şi, chiar dacă nu au mers personal, şi-au trimis delegaţi.
„De la asociaţia noastră a fost prezent secretarul. Am fost anunţaţi că are loc o expunere cu privire la creşterea cu 10% a taxelor şi impozitelor locale în anul viitor. Nu am înţeles care a fost rolul nostru acolo, dar aşa s-a dat ordin să ne anunţe. Poate că noi, cei de la asociaţii, suntem mai ascultători şi trebuie să fie sala plină“, a spus Dumitru Mihai, preşedintele Asociaţiei nr. 2 Brazda lui Novac.
Alţi preşedinţi de asociaţii de proprietari care nu au ajuns la dezbatere şi-au luat „notiţe“ de la omologii lor. „Eu nu am fost, am aflat târziu. Am înţeles de la alţi preşedinţi că i-au chemat aşa, de decor. Nu era nimic legat de asociaţii. Problema taxelor ne priveşte pe toţi“, este părerea preşedintelui Asociaţiei de Proprietari Înfrăţirii, Calea Bucureşti, Ion Pătrulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS