11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Prima duminică din Postul Naşterii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală

Vâlcea: Prima duminică din Postul Naşterii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală

\n

Biserica Ortodoxă s-a aflat, ieri, în Duminica a XXVI-a după Rusalii, prima din Postul Naşterii Domnului. La Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, în prezenţa a numeroşi credincioşi și a Chiriarhului locului, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi în frunte cu Părintele Protosinghel Sebastian Mihalcea, Eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopale.
Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Canticum” a Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, condusă de Prof. Gelu Stratulat.
La momentul rostirii cuvântului de învăţătură, Părintele Eclesiarh Protos. Sebastian Mihalcea a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, adresată clerului şi credincioşilor, cu prilejul Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română.
La finalul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim i-a binecuvântat pe numeroşii credincioşi prezenţi la Sfânta Liturghie urându-le să petreacă acest post în pace şi linişte sufletească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS