Poliţia română continuă verificarea operaţiunilor cu produse cerealiere şi de panificaţie

Autori


Peste 100 de infracţiuni au fost constatate şi peste 3.200 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti, în domeniul operaţiunilor cu cereale şi produse de panificaţie de poliţişti, în ultima săptămână. De la declanşarea acţiunii, la data de 1 septembrie a.c., până în prezent, poliţiştii au constatat 1.526 de infracţiuni, au aplicat 48.628 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 21.000.000 de lei, au indisponibilizat 105 mijloace de transport şi au suspendat sau oprit activitatea la 44 de unităţi morărit şi panificaţie, având în vedere neregulile constatate cu ocazia controalelor efectuate.

La data de 1 septembrie, Poliţia Română a demarat, în toată ţara, controale pentru combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei. Din dispoziţia chestorului-şef Petre Tobă, sunt efectuate controale de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie, vizate fiind inclusiv zonele în care se exportă cereale.

Până în prezent au fost efectuate 122.680 de controale, dintre care 28.786 la societăţi comerciale, 16.041 la persoane fizice, fiind verificate şi 77.853 mijloace de transport.

Astfel, poliţiştii au constatat 1.526 de infracţiuni, dintre care: 987 la Legea nr. 241/2005, privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, 1.332 de persoane fiind cercetate penal.

Au fost aplicate, de asemenea, 48.628 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 8.388 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 331 la O.U.G. 12/2006 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale modificată de O.U.G. 93/2009 şi 39.909 la alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 21.060.286 de lei.

În urma neregulilor constatate cu ocazia controalelor efectuate a fost suspendată sau oprită activitatea la 44 unităţi de morărit şi panificaţie şi au fost luate măsuri de confiscare sau indisponibilizare a 105 mijloace de transport în valoare de 3.132.134 lei.

Totodată, poliţiştii au indisponibilizat sau ridicat în vederea confiscării, în cadrul dosarelor penale şi urmare a sancţiunilor contravenţionale aplicate, bunuri în valoare de 7.520.159 de lei.


La activităţi au fost angrenaţi şi specialişti din cadrul Gărzii Financiare, A.N.A.F., Direcţiilor Judeţene pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Direcţiilor Judeţene de Sănătate Publică şi Autorităţii Naţionale Pentru Protecţia Consumatorului.

În ultima săptămână, peste 5.000 de poliţişti de investigare a fraudelor, de ordine publică, rutieri, de la transporturi şi de la alte structuri de poliţie au efectuat controale la 1.858 de societăţi comerciale, 1.143 de persoane fizice, fiind verificate şi 5.205 mijloace de transport.

Astfel, poliţiştii au constatat 111 de infracţiuni, dintre care 46 la Legea nr. 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. 75 de persoane sunt cercetate penal fiind suspectate de comiterea acestor fapte.

În urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 3.269 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 551 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 21 la O.U.G. 12/2006 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale modificată de O.U.G. 93/2009 şi 2.697 la alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 1.420.880 lei.

De asemenea au fost confiscate 6 autovehicule, în valoare totală de 113.900 de lei şi a fost suspendată/oprită activitatea la 3 unităţi de morărit şi panificaţie.

Totodată, poliţiştii au indisponibilizat sau ridicat în vederea confiscării, în cadrul dosarelor penale şi urmare a sancţiunilor contravenţionale aplicate, bunuri în valoare de 151.891 de lei.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 17 noiembrie 2013

Actualitate

» Etnicii sârbi din Kosovska Mitroviţa, chemaţi la urne în scrutinul local
» Persoane, maşini şi documente găsite în urma cooperării internaţionale
» Titus Corlăţean, prezent la ceremonia de învestire în funcţie a preşedintelui ales al Georgiei
» Un cetăţean francez ţinut ostatic în Nigeria de un an a fost eliberat
» Mircea Duşa, la reuniunea Consiliul Afaceri Externe de la Bruxelles
» Cadavrul bărbatului căzut dintr-un avion uşor în Oceanul Atlantic, găsit
» Gorj: Sancţiuni pentru aproape 600 de şoferi
» Cutremur de 7,8 grade în sudul Oceanului Atlantic
» Dragnea: Poliţia nu a trecut la autorităţile locale pentru că nu au vrut Radu Stroe şi PNL
» Olt: 13 permise reţinute în weekend
» Olt: Intervenții pentru salvare
» Dragnea: Va fi o autostradă Sibiu-Braşov-Bacău şi una Sibiu-Piteşti
» 36 de persoane salvate cu ajutorul piloţilor Inspectoratului General de Aviaţie al MAI
» Cod Galben de ceaţă în Mehedinţi şi Dolj
» 475 de ani de la prima atestare documentară a Caracalului
» China: Cel puţin 11 morţi într-un atac asupra unui comisariat de poliţie

Local

» Poliţia română continuă verificarea operaţiunilor cu produse cerealiere şi de panificaţie
» Vâlcea: Poliţist prins beat la volan
» Scurt-metrajul românesc ”Regresie”, un adevărat succes la Hollywood
» Olt: Minor, prins la volan
» Olt: Prins la volan cu un permis fals
» Volei (m): Învinşi la Craiova, campionii din Constanţa au făcut distrugeri în vestiarul de la Polivalentă
» “Quod Erat Demonstrandum”, Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film de la Roma
» Craiova: “Acordurile Toamnei” la Filarmonică

Dolj

» Dolj: Prinşi la volan fără a avea permis de conducere
» Dolj: Peste 200 de contravenţii descoperite de poliţiştii rutieri
» Dolj: Prinşi la volan fără a avea permis de conducere
» Dolj: Accidentul de pe DN 6, provocat de un poliţist băut

Sport

» Fotbal – Marius Niculae: Avem dorinţa de a ne lua revanşa în faţa Greciei

Educatie

» Peste 5.100 de candidați la examenul de rezidenţiat

Magazin

» Staţia Oficială de Taxi Gara de Nord (zona Coloane) a devenit operaţională

Top