16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGrup infracţional la Primăria Caracal

Grup infracţional la Primăria Caracal

Mai multe persoane din Caracal şi Drăgăneşti-Olt, printre care şi Gheorghe Anghel, fostul primar al municipiului Caracal, au fost ridicate ieri de ofiţerii de la Crimă Organizată, în urma unei acţiuni organizate sub coordonarea unui procuror DIICOT.
Potrivit anchetatorilor, ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt au făcut opt percheziţii în Caracal şi Drăgăneşti-Olt şi au pus în executare 32 de mandate de aducere, una dintre persoanele ridicate şi duse la audieri fiind fostul edil Gheorghe Anghel.
Din cercetările făcute până în prezent, procurorii au stabilit că, în perioada 2005 – 2012, la nivelul unei instituţii publice din judeţul Olt (Primăria Caracal), „s-a cristalizat un grup infracţional organizat format din factori de decizie şi funcţionari din cadrul instituţiei, fiind cooptaţi şi oameni de afaceri sau persoane aflate în cercul relaţional al membrilor grupării, care îşi desfăşurau activitatea în cadrul administraţiei publice locale“.
Mai exact, liderii grupului infracţional sunt suspectaţi că ar fi pus la punct un mecanism prin care au reuşit fraudarea bugetului instituţiei, prin însuşirea unor sume mari de bani în baza unor facturi şi chitanţe care atestau efectuarea unor lucrări fictive sau procurarea de diverse bunuri.
Ulterior, la această grupare infracţională ar fi aderat atât angajaţi ai Primăriei Caracal, cât şi administratori de societăţi comerciale.
În urma verificărilor efectuate s-a mai stabilit că suspecţii au introdus în contabilitatea instituţiei facturi şi chitanţe false în valoare de peste 5.000.000 de lei, sumele de bani obţinute fraudulos fiind însuşite prin deconturi din casierie şi prin viramente bancare. Pentru a ascunde fraudele comise în dauna bugetului primăriei, suspecţii au sustras o parte din documentele din arhivă.
Anchetatorii au mai precizat că suspecţii sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.
La percheziţiile efectuate ieri au participat şi poliţiştii de la Investigarea Fraudelor, şi jandarmi, suportul tehnic fiind oferit de ofiţerii SRI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS