10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCondamnat a doua oară pentru trafic de influenţă

Condamnat a doua oară pentru trafic de influenţă

Nicolae Şuleapă, fost angajat în cadrul MApN şi socrul unui poliţist de la Serviciul de Operaţiuni Speciale Dolj, a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare în alt dosar de trafic de influenţă, după ce, în septembrie 2012, a fost condamnat definitiv pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni.
Cercetările în acest caz au fost începute de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, la jumătatea lunii aprilie 2012, după ce au primit un denunţ de la un băileştean care s-a plâns că Şuleapă i-a cerut 4.000 de euro (din care i-a dat 11.000 de lei) pentru a interveni pe lângă cadre din conducerea MAI pentru a-i „aranja“ admiterea la Şcoala Militară de Jandarmi ori la Şcoala de Agenţi de Penitenciare. Ulterior, anchetatorii au organizat o acţiune de prindere în flagrant a lui Şuleapă, acesta fiind prins după ce primise de la băileşteanul care îl denunţase alţi 5.000 de lei, bani care fuseseră marcaţi de anchetatori. Ulterior, Şuleapă a fost arestat preventiv, iar la sfârşitul lunii mai a şi fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Inculpatul şi-a recunoscut faptele pentru a obţine o pedeapsă mai blândă, iar în iunie Tribunalul Dolj l-a condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare. Nicolae Şuleapă a făcut apel, însă i-a fost respins în septembrie de magistraţii Curţii de Apel Craiova. Pentru că inculpatul nu a mai făcut recurs, condamnarea a rămas definitivă. În februarie, anul acesta, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au trimis în judecată pe Nicolae Şuleapă într-un alt dosar de trafic de influenţă, care a fost disjuns din primul pentru că alte două persoane păgubite de Şuleapă erau plecate în străinătate în momentul anchetei. După întoarcerea acestora în ţară, procurorii au stabilit că i-au dat inculpatului 8.400 de lei în schimbul promisiunii că le va aranja admiterea la Şcoala de Agenţi de Penitenciare.
Marţi, Tribunalul Dolj l-a condamnat din nou pe inculpat la doi ani şi jumătate de închisoare, pedeapsă care a fost contopită cu cea primită anul trecut. Instanţa a dispus ca din cei doi ani şi jumătate de puşcărie să fie scăzută perioada executată din prima pedeapsă, de pe 7 mai 2012 şi până pe 20 martie, anul acesta, când a fost eliberat condiţionat din puşcărie printr-o hotărâre a Judecătoriei Drobeta Tr. Severin.
Hotărârea de marţi a Curţii de Apel Craiova poate fi atacată cu apel de inculpat şi procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS