13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrins încercând să mituiască un poliţist

Prins încercând să mituiască un poliţist

Un tânăr din comuna doljeană Daneţi, condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis, a fost prins în flagrant ieri, în timp ce încerca să mituiască un poliţist care îi întocmise un dosar penal pentru… conducere fără permis.

Cristian Ţănăcui, de 20 de ani, din Daneţi, este un client mai vechi al poliţiştilor din comună, care l-au prins în mai multe rânduri conducând ba maşini, ba scutere, deşi avea permisul suspendat.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, Ţănăcui a făcut „cunoştinţă“ cu poliţiştii când a fost prins conducând un scuter neînmatriculat. Oamenii legii au întocmit pe numele tânărului un dosar penal şi i-au suspendat permisul de conducere, însă acest lucru nu l-a oprit pe Ţănăcui să conducă. Pe 28 martie şi 10 august, anul trecut, a fost din nou prins de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice deşi avea permisul suspendat. Doljeanul de 20 de ani a fost trimis în judecată pentru cele trei infracţiuni în ianuarie anul acesta, iar, în februarie, a şi fost condamnat. Tânărul şi-a recunoscut faptele şi a primit o pedeapsă de opt luni de închisoare cu suspendare. După ce pedeapsa a rămas definitivă, la jumătatea lunii mai, ofiţerii Serviciului Rutier Dolj au dispus anularea permisului de conducere categoria „B“, aparţinând lui Cristian Ţănăcui.
Deşi fusese condamnat şi îi fusese anulat permisul, doljeanul nu s-a potolit, pentru că, pe 8 noiembrie, a fost prins din nou de poliţiştii din Daneţi conducând un scuter. Ştiind că, dacă se va alege cu un nou dosar are şanse destul de mari mari să primească o pedeapsă cu executare, Ţănăcui i-a promis suma de 50 de euro poliţistului care îl oprise, ofiţerul Bogdan Gheonea de la Secţia de Poliţie nr. 12 Daneţi. În schimbul banilor, poliţistul ar fi trebuit să „uite“ de dosarul penal. Ulterior, ofiţerul Gheonea şi-a informat superiorii despre încercarea de mituire, iar cazul a ajuns în atenţia ofiţerilor Serviciului Anticorupţie. Ieri, tânărul s-a prezentat la poliţie pentru a fi audiat în „proaspătul“ dosar penal pentru conducere fără permis, ocazie cu care a încercat să-i dea poliţistului 50 de euro, bani pe care îi dosise în citaţia prin care fusese chemat la audieri. Ţănăcui a fost ridicat însă de ofiţerii anticorupţie, care organizaseră o acţiune de prindere în flagrant. Anchetatorii au precizat pentru GdS că, după flagrant, tânărul a fost dus în faţa unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care îl cercetează într-un nou dosar penal. De data acesta însă pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS