10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAcuză că a fost bătut de un poliţist

Acuză că a fost bătut de un poliţist

\n

Un băiat, de 16 ani, din Mehedinţi, acuză un poliţist că l-a bătut în plină stradă, iar după ce l-a încătuşat, l-a luat cu forţa la postul de poliţie din localitatea Vânjuleţ pentru declaraţii.
Adolescentul susţine că se întorcea de la o înmormântare când, pe drum spre casă, s-a oprit să stea de vorbă cu o rudă ce părea că are probleme cu poliţia. S-a apropiat şi a întrebat ce se întâmplă, moment în care un poliţist l-a luat la rost.
„Veneam de la înmormântarea unei rude şi pe stradă am văzut un văr al meu oprit cu maşina şi poliţia lângă el. Când m-a văzut poliţistul, a zis să plec. Eu i-am spus că vreau să văd mai întâi ce a păţit vărul meu şi atunci el m-a lovit, mi-a pus cătuşele, mi-a dat câteva coate în abdomen şi mi-a vorbit urât. Şi mi-a dat pumni în cap şi în postul de poliţie“, a declarat Gabriel Pleşă, de 16 ani.
Poliţistul susţine că nu l-a atins pe adolescent, ci doar l-a înlăturat pentru că se aflau în mijlocul unei acţiuni de prindere a unui şofer fără permis de conducere.
„Nu l-a lovit nimeni. Colegii mei l-au legitimat, eram la o acţiune. L-au adus la postul de poliţie pentru clarificarea situaţiei“, a spus unul dintre poliţiştii postului de poliţie.
Băiatul şi tatăl lui susţin că poliţistul a fost agresiv. Gabriel spune că a primit mai multe lovituri în abdomen, motiv pentru care tatăl lui a solicitat o ambulanţă.
„Am preluat un pacient cu un traumatism abdominal prin agresiune, stabil hemodinamic şi respirator. Nu are sângerări, doar dureri. Va fi dus la spital pentru radiografii şi investigaţii medicale“, a declarat Mariana Mirela Hârşovescu, asistent medical pe ambulanţă.
Tatăl băiatului susţine că atunci când a încercat să afle de la cei patru poliţişti de la Vânjuleţ ce s-a întâmplat şi de ce i-au agresat băiatul, oamenii legii l-au îmbrâncit şi pe el şi l-au scos afară din post.
„Nu ştiu exact de ce l-au bătut pentru că am fost să întreb şi m-au scos afară. M-au împins şi pe mine. Nu ştiu ce au avut cu el, este minor şi nu cred că aveau motive să îl bată“, a declarat Virgil Pleşă, tatăl băiatului.
La toate cele întâmplate a fost şi un martor, o tânără care susţine toate declaraţiile băiatului. Aceasta spune că a văzut când poliţistul i-a pus cătuşele, l-a lovit şi l-a jignit pe Gabriel Pleşă.
„Eu treceam pe stradă şi, în dreptul postului de poliţie, l-am văzut pe băiat cum plângea şi poliţistul îl înjura şi îi dădea palme. Apoi l-am văzut cu cătuşele la mâini şi l-au băgat în postul de poliţie“, a spus tânăra care susţine că a văzut cum omul legii îl lovea pe minor.
Medicii legişti vor stabili dacă adolescentul a fost agresat sau nu. Tânărul a fost transportat la Spitalul din Drobeta Turnu Severin pentru îngrijiri medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS