5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComisia pentru Roşia Montană respinge proiectul guvernului

Comisia pentru Roşia Montană respinge proiectul guvernului

Raportul care analizează proiectul minier Roșia Montană recomandă respingerea proiectului de lege venit de la guvern. Parlamentarii propun desecretizarea licenței de exploatare prin care se poate afla cine a făcut presiuni pentru a transfera licența cu titlu gratuit de Minvest Deva, deținătorul de drept, către Compania Roșia Montană. Totodată, parlamentarii recomandă crearea unei noi legi-cadru pentru exploatările aurifere.
Comisia atrage atenția asupra unor posibile încălcări ale legislației în vigoare pe parcursul derulării proiectului de exploatare minieră de la Roșia Montană. De aceea, Comisia va înainta prezentul raport autorităților competențe cu scopul de a asigura legalitatea integrală a proiectului Roșia Montană și investigarea, acolo unde este cazul, a faptelor presupus ilegale.
Comisia solicită ministerelor de resort și instituțiilor implicate în evaluarea proiectului de la Roșia Montană analizarea tuturor aspectelor semnalate în urmă audierilor desfășurate în cadrul Comisiei și cuprinse în raport și demararea procedurilor în consecință.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS