17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNext Star de Leu: Denis Drăghici

Next Star de Leu: Denis Drăghici

http://www.youtube.com/watch?v=xbdIrNIhV68

\n

Se numeşte Denis Mihăiţă Irinel Drăghici, are şase ani şi jumătate şi iubeşte muzica populară. Este talentat, are o voce melodioasă, o memorie de invidiat şi un simț muzical senzaţional. Este un copil despre care, cu siguranţă, vom mai auzi, care a fost aplaudat şi admirat de o ţară întreagă. El a ridicat juriul în picioare la emisiunea „Next Star“ şi i-a cucerit pe toți cei din sală cu farmecul său…  

Cu ochi mari şi verzi, îmbrăcat într-un costum al personajului preferat, Spiderman, ne aştepta nerăbdător. Voia să ne împărtăşească din experienţa trăită, să ne vorbească despre muzică şi cum este să fii „vedetă“ la vârsta la care nici nu ai păşit în clasa I. Este de loc din comuna doljeană Leu.

Are propria lui melodie şi interpretează alte 50 de cântece populare

Şi cum unui artist adevărat, care se respectă şi care îşi respectă publicul, cel mai bine îi stă în costum popular, Denis şi-a pus repede costumul tradiţional luat de părinţi de la bătrânii din sat şi a intrat în rol. „Sunt supererou, o să salvez lumea! Îi iubesc pe Batman şi Spiderman! Vreau să mă fac poliţist, dar, în acelaşi timp, să cânt, să urc pe toate scenele lumii“, a mărturisit copilul.
A început să cânte la vârsta de trei ani, moştenind vocea mamei sale. Ştie deja 50 de melodii populare şi are un cântec scris special pentru el de o interpretă de muzică populară. Această melodie se numeşte „La mulţi ani, măicuţă bună“ şi o cântă cu mare drag mamei şi bunicilor lui, care îl privesc cu mândrie şi emoţie. Părinţii îl încurajează, îşi dedică tot timpul talentului micuţului. A fost premiat la toate concursurile de muzică populară din ţară la care a participat, urmează cursuri de muzică populară la Palatul Copiilor din Craiova, cursuri în particular cu muzicologi, cursuri la instrumente muzicale, de limbă engleză, de dansuri populare. Şi-a descoperit pasiunea pentru instrumente muzicale dintr-o joacă. Părinţii i-au cumpărat un fluier, iar în momentul în care l-a dus la gură i-a dat viaţă, apoi i-au luat o orgă de jucărie şi a prins imediat câteva ritmuri, iar acum urmează cursuri de vioară. Îşi doreşte foarte mult o chitară, îşi imploră părinţii să i-o cumpere. Singur îşi alege melodiile pe care vrea să le interpreteze, le cere părinţilor negativele pieselor şi tot singur le repetă acasă.
„Îmi place Ionuţ Dolănescu, Rozica Petra, îi iubesc pe Florin Vasilică şi Grupul Teleorman! Chiar am cântat alături de ei. Îi admir, ei sunt modelul meu. În momentul în care sunt pe scenă mă simt foarte mândru, iar când oamenii mă aplaudă sunt fericit“, a adăugat Denis.    

Ursitorile i-au prevestit o carieră muzicală

Ca orice copil, Denis este o binecuvântare pentru părinții lui. Aceștia susțin că, încă de la venirea pe lume a micuţului lor, au știut că va urma o carieră artistică.
„A dat sens vieţii noastre. Cât este ziua de mare, nu stă o secundă, are o capacitate de memorare fantastică, dar şi de selecţie. Ascultă o melodie, după care imediat o fredonează, iar după câteva repetări o reproduce fantastic. După ce l-am născut, ştiţi cum este obiceiul la noi să punem ursitorile, soţul meu a avut un vis, o sală mare de spectacole şi un copil care cânta. Ne-am gândit atunci că poate va avea talent, iar de la vârsta de trei ani am văzut că este înclinat spre muzică. Nu are emoţii, este deschis şi foarte prietenos. La concursurile la care mergem, eu îl aştept emoţionată, plângând, iar el este destins şi plin de viaţă. Trăieşte când este pe scenă, când cântă oamenilor“, a povestit Silvia Drăghici, mama lui Denis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS