3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecat pentru dare de mită

Judecat pentru dare de mită

Procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată pentru comiterea infracţiunii de dare de mită a bărbatului din Calafat care, pe 10 octombrie, a încercat să mituiască un agent de poliţie de la Radovan.
Zamfir Curte, de 42 de ani, din Calafat, a fost prins în flagrant de ofiţerii Serviciului Anticorupţie pe 10 octombrie, în timp ce încerca să dea o mită de 120 de euro agentului Alin Alexie de la Postul de Poliţie Radovan. Zamfir Curte a rămas fără permisul de conducere pe 8 octombrie, bărbatul fiind sancţionat de poliţiştii din Radovan pentru că trecuse pe culoarea roşie a unui semafor montat pe DN 56, în zona unor lucrări. O zi mai târziu, şoferul s-a prezentat la postul de poliţie şi i-a promis agentului Alexie o sumă de bani ca să facă „uitată“ sancţiunea şi să-i dea permisul înapoi, însă agentul Alexie şi-a anunţat superiorii, care, la rândul lor, au sesizat ofiţerii Anticorupţie. În dimineaţa zilei de 10 octombrie, Zamfir s-a prezentat la Postul de Poliţie din Radovan şi i-a pus pe birou agentului Alin Alexie suma de 120 de euro, bani în schimbul cărora spera să-şi recapete permisul de conducere.
Zamfir Curte a fost prins în flagrant imediat după ce i-a oferit mita agentului şi a susţinut în faţa procurorului că, de fapt, încerca să plătească amenda primită cu două zile înainte, când i-a fost reţinut şi permisul. Nu a ştiut că discuţia dintre el şi agentul Alexie fusese înregistrată şi nu a reuşit să explice de ce încerca să plătească amenda direct la poliţie, în… euro.
După flagrant, bărbatul a fost dus la audieri, iar procurorul a hotărât să-l reţină pentru 24 de ore. O zi mai târziu, pe 11 octombrie, Zamfir Curte a fost arestat preventiv pe o perioadă de 20 de zile, mandatul fiind emis de Tribunalul Dolj. Zamfir Curte a făcut însă recurs, iar judecătorii Curţii de Apel Craiova au anulat mandatul de arestare şi au dispus ca acesta să nu părăsească localitatea de domiciliu timp de 30 de zile.
După ce au încheiat cercetările în acest dosar, procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, faptă pedepsită cu închisoarea între şase luni şi cinci ani. Primul termen de judecată a fost fixat de Tribunalul Dolj pe 20 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS