24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDetector de metale, depistat în vama Porţile de Fier I

Detector de metale, depistat în vama Porţile de Fier I

Un detector pentru găsirea metalelor feroase şi neferoase din sol a fost confiscat duminică seară de poliţiştii de frontieră mehedinţeni şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I. Detectorul de metale a fost găsit dezmembrat în portbagajul şi habitaclul unui autoturism care aparţinea unui bărbat din Băile Herculane, fără a avea vreun act de provenienţă. Bărbatul avea asupra sa o legitimaţie emisă de Asociaţia Căutătorilor de Comori şi Tezaure din România, însă nu avea autorizaţie pentru a transporta dispozitivul de căutat obiecte sub pământ.
„În Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I s-a prezentat la controlul de frontieră, pentru a intra în România cu un autoturism înmatriculat în judeţul Caraş-Severin, cetăţeanul român Florin G., de 32 de ani. Observând mai multe componente ale unui aparat electronic în portbagajul autoturismului şi starea de agitaţie a cetăţeanului din localitatea Băile Herculane, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au hotărât să efectueze un control amănunţit asupra documentelor de călătorie şi mijlocului de transport. În urma controlului efectuat, în habitaclul autoturismului aparţinând cetăţeanului român s-au găsit nedeclarate şi alte componente ale aparatului electronic, care după asamblare s-a dovedit a fi un detector pentru metale feroase şi neferoase“, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt în cadrul IJPF Mehedinţi.
Din cercetările efectuate de poliţiştii de frontieră s-a stabilit că detectorul de metale a fost cumpărat din Serbia şi urma să fie introdus ilegal în România, cu intenţia de a fi folosit în scop personal de către Florin G.. Acesta a încălcat legislaţia referitoare la protecţia patrimoniului arheologic naţional şi are acum de achitat o amendă în valoare de 25.000 de lei, iar detectorul de metale în valoare de 4.500 de lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS