10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpectacol jubiliar pe scena Naţionalului craiovean

Spectacol jubiliar pe scena Naţionalului craiovean

\n

Două dintre marile doamne al Naționalului craiovean, însoțite de trei gentlemeni care au făcut istorie pe aceeași scenă, vor sărbători în curând jubileul unor cariere încununate de succes și de popularitate pe o scenă de teatru reputată în întreaga lume.
Actorii Leni Pințea-Homeag, Georgeta Luchian-Tudor, Emil Boroghină, Valeriu Dogaru și pictorul-scenograf Vasile Buz vor fi sărbătoriți, luni, 11 noiembrie, de la ora 19.00, la sala „Amza Pellea“ a Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ (TNC), cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la absolvirea IATC și de carieră artistică.
Colegii lor de teatru îi vor însoți pe scena mare a TNC, într-un spectacol omagial în care vor fi rememorate pagini din bogata lor creația artistică, se vor depăna amintiri unice și vor fi susținute recitaluri de excepție ale celor sărbătoriți, confesiuni de inimă ale unor personalități legate indisolubil de scena craioveană, pe care au slujit-o cu pasiune și devotament. Publicul este invitat la sărbătoarea unor actori care au dus faima teatrului craiovean pe scenele lumii, în spectacole de neuitat, aclamate de critica de teatru și de publicul de pe întregul mapamond. Spectacolul aniversar va fi prezentat de actorii Natașa Raab și Angel Rababoc. Biletele pot fi procurate de la agenţia teatrală, la prețul de 15 lei.
Nicolae Coande

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS