6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHoţi prinşi cu focuri de armă

Hoţi prinşi cu focuri de armă

Doi tineri, unul din Craiova şi altul din Piatra-Olt, suspectaţi că au comis mai multe furturi din chioşcurile de ziare din Bănie, au fost prinşi de poliţişti şi duşi în arest ieri-dimineaţă, după ce oamenii legii au tras mai multe focuri de armă în aer. Alţi doi suspecţi, doi taximetrişti craioveni care îi ajutau pe spărgători, au ajuns tot în arest.
Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au precizat că, ieri-dimineaţă, în jurul orei 5.00, în municipiul Craiova a fost organizată o acţiune coordonată de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru identificarea şi prinderea unor spărgători de chioşcuri de ziare. Astfel, în jurul orei 5.00, o patrulă de poliţiştii de la Secţia 4 a observat doi tineri care încercau să spargă un chioşc de ziare de pe Calea Bucureşti. Oamenii legii i-au somat pe cei doi, iar aceştia au rupt-o la fugă. Au fost însă urmăriţi de poliţişti, care au tras mai multe focuri de armă în aer pentru a-i face să se oprească. După ce au fost prinşi şi imobilizaţi, cei doi au fost duşi la secţie, unde au fost identificaţi ca fiind Laurenţiu Goman, de 21 de ani, din Craiova, şi Mihai Brătian, de 31 de ani, din Piatra-Olt. Tinerii au fost luaţi la întrebări de poliţişti, care au aflat că bărbaţii reţinuţi nu dădeau singuri spargerile, ci erau ajutaţi de doi taximetrişti craioveni. Este vorba de Ştefan Buda, de 35 de ani, şi Alin Gâscă, de 30 de ani, ambii din Craiova, care îşi puneau taxiurile la dispoziţia celor doi suspecţi. Mai exact, cei patru plecau cu taxiul condus de Buda, iar Gâscă era cel care stătea de „şase“. Până în prezent, poliţiştii au stabilit că tinerii sunt autorii a patru furturi din chioşcurile de ziare din municipiul Craiova, din care au furat ţigări în valoare de 20.000 de lei.
Ieri, în jurul prânzului, cei patru suspecţi au fost duşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova pentru a fi audiaţi de procurorul de caz, care a emis pe numele lor ordonanţe de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore. Goman, Brătian, Buda şi Gîscă urmează să fie prezentaţi în faţa magistraţilor de la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS