10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRomâni, arestaţi în Franţa în timp ce furau din cimitir

Români, arestaţi în Franţa în timp ce furau din cimitir

Doi bărbaţi şi o femeie, cetăţeni români, au fost arestaţi într-un cimitir din Schiltigheim, din regiunea Alsacia situată în estul Franţei, conform evz.ro. Ei au fost surprinşi în timp ce furau ornamentele din metal de pe mormintele.
Publicaţia „Dernieres Nouvelles d’Alsace” relatează în ediţia de astăzi că cei trei români vor fi judecaţi, în câteva ore, în regim de urgenţă, de Tribunalul corecţional din Strasbourg.
Din informaţiile relatate de jurnaliştii francezi, românii, cu vârste de 20, 25 şi 30 de ani, au fost prinşi duminică. Un martor a fost cel care a anunţat autorităţile, după ce i-a observat ieşind dintr-o camionetă şi intrând în cimitirul situat la periferia oraşului. Un echipaj de poliţie i-a prins chiar în timp ce furau ornamentele din metal de pe morminte.
Asupra românilor, în geanta pe care o aveau asupra lor, s-au găsit o vază, suporturi pentru candele şi două crucifixe din bronz. Şi în camioneta din care au coborât au fost găsite mai multe obiecte furate, precum şi documente care atestau vânzarea obiectelor din metal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS