9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova, puntea de legătură a Olteniei cu Europa

Craiova, puntea de legătură a Olteniei cu Europa

http://www.youtube.com/watch?v=rLJw2Qt90fU

De marţi, Craiova este legată de cel mai important centru financiar şi administrativ din Europa, Londra. După cursele regulate de la şi către Roma (cu Carpatair) şi Milano (cu Wizz Air), care se derulează în fiecare luni şi vineri, de pe Aeroportul Internaţional din Bănie se va putea zbura de acum înainte, marţea şi sâmbăta, şi spre capitala Angliei.  

Prima cursă Wizz Air de la Londra a aterizat marţi seară la Craiova, la evenimentul ocazionat de lansarea zborului Londra – Craiova – Londra fiind prezent președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, alături de vicepreşedintele Cristinel Iovan, de administratorul public al județului Dolj, Florin Stancu, şi de directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru. Cu acest prilej, Ion Prioteasa a declarat că evoluția numărului de pasageri (peste 35.000 în prezent) și deschiderea acestei noi rute marchează reușita proiectului de modernizare a Aeroportului Craiova derulat de CJ Dolj.
„Ceea ce am promis de-a lungul timpului s-a materializat: lansarea zborurilor către Londra. Un avion a venit de la Londra plin cu olteni, pentru a decola, o jumătate de oră mai târziu, către capitala Angliei plin cu oameni ai acestei zone. Din cercetările noastre, a reieşit că foarte multe persoane sunt interesate de această destinaţie, că mulţi lucrează sau studiază acolo, că mulţi ar vrea să călătorească acolo şi iată că am început zborurile către Londra, una dintre capitalele importante ale lumii. Aeroportul Craiova este un proiect de succes al Consiliului Judeţean Dolj, un proiect de suflet, în care ne-am aruncat cu toată vitejia noastră oltenească şi în acest moment putem spune: «Da, am reuşit!»“, a afirmat Ion Prioteasa.
Preşedintele CJ Dolj a mai menţionat că investiţiile la Aeroportul Craiova vor continua, dând ca exemplu proiectul recent aprobat privind realizarea şi reabilitarea infrastructurii de mişcare, proiect în valoare de peste 24 de milioane de euro. „Cu mândria noastră oltenească, putem să spunem că în acest moment Aeroportul Craiova este printre cele mai bune şi mai frumoase construcţii din România“, a mai spus Ion Prioteasa.

„Aceste zboruri leagă Oltenia de Uniunea Europeană“

La rândul său, vicepreședintele CJ Dolj, Cristinel Iovan, a afirmat că sunt întreprinse în continuare demersuri pentru diversificarea destinațiilor către care se va putea zbura de la Craiova.
„O primă cursă cu un grad de încărcare a aeronavei de peste 70 la sută ne dă speranţe că şi acest zbor spre Londra va avea succes, precum cursa către Milano. Nu ne vom opri aici. Ştim că foarte mulţi olteni solicită şi alte destinaţii și suntem în discuţii cu mai multe companii pentru a le diversifica. Până la urmă, aceste zboruri leagă Oltenia de Uniunea Europeană şi cred că asta este direcția pe care noi trebuie s-o imprimăm în viitor: cât mai multe destinaţii de pe acest aeroport, cât mai mulţi oameni care pot să ajungă la locul de muncă mai repede, care pot să-şi viziteze rudele, să meargă la cumpărături sau să facă turism“, a spus Cristinel Iovan.
Vicepreședintele CJ Dolj susţine că investiţiile la aeroport nu se vor opri aici. „Acest obiectiv solicită în continuare fonduri din partea proprietarului, Consiliul Judeţean Dolj, și bineînţeles că vom încerca să le asigurăm, pentru că ne interesează foarte mult siguranţa şi modul în care pasagerii sunt trataţi pe Aeroportul Craiova“, a precizat Cristinel Iovan. „Sunt bucuros de această nouă rută Craiova – Londra, care va funcţiona cel puţin în următorii şase ani. Din programul de vară, ea va trece la trei zboruri pe săptămână. Sunt mândru să fac parte din această echipă, care a făcut posibil tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii trei ani la aeroportul din Craiova“, a spus şi directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru.

„Cursa de Londra va deveni populară la Craiova“

Şi reprezentanţii companiei Wizz Air s-au declarat mulţumiţi de a doua cursă care operează la Craiova, după cea de Milano.
„Londra este unul dintre cele mai mari oraşe şi cel mai important centru financiar şi administrativ din Europa. Pentru Wizz Air, această lansare reprezintă încă un pas important pentru consolidarea poziţiei noastre în Oltenia, demonstrând în acelaşi timp angajamentul companiei pentru România. Suntem încântaţi de popularitatea primei rute lansate de la Craiova, spre Milano, şi suntem siguri că şi această cursă va deveni populară în rândul pasagerilor din Craiova şi din întreaga regiune a Olteniei“, a declarat Andreea Lascu, reprezentanta companiei Wizz Air, care operează cursele aeriene pe ruta Craiova – Londra. Aceasta a menţionat că zborurile Wizz Air către Londra vor fi operate de două ori pe săptămână, marţea şi sâmbăta, „cu tarife pornind de la 129 de lei – un singur zbor, cu toate taxele incluse“, sfătuind pasagerii să-şi rezerve bilete cât mai din timp, „pentru a beneficia de cele mai bune preţuri“.
Pe lângă zborurile nou-lansate, de la și către Londra, de pe Aeroportul Craiova se derulează curse regulate de la şi către Roma şi Milano, în fiecare luni şi vineri, cu menţiunea că, pentru ultima dintre aceste destinaţii au fost deja demarate procedurile în vederea creşterii frecvenţei zborurilor la patru pe săptămână. Licitaţia pentru alte trei rute externe se află în derulare, noile destinaţii europene la care va fi conectată Craiova fiind Barcelona şi Bologna, cu câte două zboruri pe săptămână, şi Dortmund, cu o frecvenţă de trei curse săptămânal.

Craiova, aeroport-rezervă pentru Otopeni

Directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, susţine că reabilitarea infrastructurii de mişcare şi, mai ales, extinderea platformei de îmbarcare-debarcare şi sistemul de balizaj de categoria a doua vor face din Aeroportul Craiova unul de rezervă pentru Otopeni. „În situaţii de vizibilitate redusă la Otopeni, se poate opera pe Craiova, având în vedere că aeroporturile vor avea sisteme de balizaj identice“, a precizat Mircea Dumitru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS