17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalClub de o sută de locuri pentru vârstnici

Club de o sută de locuri pentru vârstnici

Primăria Târgu Jiu a inaugurat ieri noul Club al vârstei a treia din strada Mioriţei. Fostul club a fost extins şi modernizat în clădirea unor ateliere şcolare care nu mai funcţionau. Primăria a preluat de la unitatea de învăţământ din apropierea imobilul respectiv şi l-a reabilitat. Suma folosită pentru a schimba înfăţişarea Clubului vârstei a treia din strada Mioriţei a fost de 150.000 de lei. Pe lângă dotările cu mobilier, au mai fost realizate spaţii în plus pentru primirea pensionarilor şi trei grupuri sanitare. Capacitatea clubului este acum aproape dublă faţă de vechiul spaţiu, putând să găzduiască simultan peste o sută de persoane de vârsta a treia care vor să îşi petreacă timpul în locul amenajat de municipalitate. Foarte mulţi bătrâni i-au solicitat însă primăriei ca programul clubului să fie de dimineaţa şi până seara.

Lucrează în două schimburi

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, cel care a tăiat miercuri panglica la inaugurarea noului sediu al Clubului vârstnicilor, a declarat că salariaţii Direcţiei de Asistenţă Socială vor lucra în două schimburi pentru ca unitatea să fie deschisă până seara.
„Vine o perioadă grea şi probabil că oamenii vor să aibă la dispoziţie acest spaţiu cât mai mult timp. Este şi perioada de iarnă când cei în vârstă nu mai au prea multe activităţi şi clubul este o posibilitate de a avea o activitate. Am reuşit să obţinem un spaţiu folosit ca ateliere, magazie de lemne şi l-am modernizat. Personalul va lucra în două schimburi pentru a fi deschis cât mai mult timp pe parcursul zilei. În faţa clubului am încercat să amenajăm un parc, însă, din păcate, primii arbori care au fost plantaţi au fost rupţi de persoane necunoscute. Am replantat copaci mai înalţi. Sperăm să îi lase pe aceştia să crească. În total, în Târgu Jiu sunt cinci cluburi de acest tip. Îl vom moderniza şi pe cel din Debarcader. Ele au fost deschise în urmă cu ceva ani şi sunt necesare anumite lucrări de reabilitare şi înlocuire a mobilierului. Vârstnicii s-au obişnuit cu ele şi acum le este greu să nu le mai aibă la dispoziţie“, a declarat Florin Cârciumaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS