13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrima cursă de la Londra pe Aeroportul Craiova

Prima cursă de la Londra pe Aeroportul Craiova

http://www.youtube.com/watch?v=rLJw2Qt90fU

\n

Prima cursă a companiei Wizz Air de la Londra pe Aeroportul Internaţional Craiova a aterizat aseară, în jurul orei 19.00, aeronava decolând din nou spre Anglia după 30 de minute. Primii pasageri care au aterizat la Craiova direct de la Londra au fost încântaţi de faptul că au ajuns foarte repede acasă şi că au fost scutiţi de un drum obositor până la Aeroportul „Henri Coandă“ din Bucureşti. Cursele Wizz Air vor decola de la Craiova spre Londra cel puţin în următorii şase ani, ruta făcând parte dintr-un contract semnat pe această perioadă.
Reprezentanţii companiei aeriene low-cost s-au declarat mulţumiţi de faptul că prin această cursă şi-au consolidat poziţia pe piaţa din Oltenia şi au explicat că au introdus ruta Londra – Craiova – Londra fiind încântaţi de popularitatea de care se bucură cursa Craiova – Milano. Potrivit reprezentanţilor Wizz Air, începând cu 2014, este posibil să mai opereze şi alte curse spre aeroporturi importante din Europa. „Am deschis şi această rută şi astfel am ajuns la 35.000 de pasageri pe Aeroportul Craiova şi mai mult ca sigur de anul viitor vom dubla această cifră“, a afirmat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, la inaugurarea cursei Londra – Craiova. Potrivit acestuia, rutelor deja clasice Craiova – Milano şi Craiova – Roma, operate de pe Aeroportul Craiova, li se adaugă astfel Craiova – Londra, iar de anul viitor zboruri către Dortmund, Bologna şi Barcelona.
De la Craiova se va zbura spre Londra de două ori pe săptămână, marţea şi sâmbăta, urmând ca din vara anului viitor să existe trei zboruri pe ruta Craiova – Londra. Un bilet dus, până la Londra, costă 129 de lei, cu toate taxele incluse, însă preţul acestuia poate scădea dacă rezervarea se face din timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS