22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFost grefier, condamnat definitiv

Fost grefier, condamnat definitiv

Victor Toader, grefier în cadrul Curţii de Apel Craiova până în noiembrie 2012, când conducerea instituţiei i-a suspendat contractul de muncă, a fost condamnat definitiv la doi ani şi şase luni de puşcărie pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi sustragere şi distrugere de înscrisuri.
Potrivit anchetatorilor, în iunie 2012, la DNA a fost înregistrată o sesizare din oficiu privindu-l pe grefierul Victor Toader, care, direct sau prin diverşi intermediari, obişnuia să ceară diverse sume de bani în euro de la persoane care aveau dosare pe rolul Curţii de Apel Craiova. În schimbul banilor, grefierul le promitea obţinerea unor hotărâri judecătoreşti favorabile în aceste dosare. Astfel, procurorii DNA au stabilit că, între 2011 şi 2012, grefierul a cerut şi primit suma totală de 29.500 de euro de la mai multe persoane, majoritatea de etnie romă, care încercau să-şi „rezolve“ diverse dosare aflate pe rolul instanţei. Cea mai mare sumă, 9.500 de euro, grefierul Toader a primit-o pentru a „aranja“ trei dosare penale: în două a promis obţinerea unor pedepse cu suspendare, în altul amânarea executării unei pedepse cu închisoarea. În urma anchetei începute în iunie, procurorii DNA au obţinut probe care arată că acelaşi grefier a mai primit diverse sume de bani tot în acelaşi scop, dar şi în schimbul promisiunii că va obţine un permis de conducere pe numele unui doljean care „nu a deţinut niciodată permis de conducere şi nici nu a efectuat cursurile vreunei şcoli auto“. În plus, acelaşi grefier a falsificat trei certificate de grefă, pe care le-a semnat în fals şi a aplicat ştampila Curţii de Apel Craiova.
Ulterior, în decembrie 2012, Victor Toader a fost trimis în judecată, iar pe 22 mai, anul acesta, a fost condamnat. Inculpatul a recunoscut toate faptele pentru care a fost deferit justiţiei pentru a obţine o pedeapsă mai mică şi a fost condamnat la doi ani şi şase luni de puşcărie de către  
Curtea de Apel Piteşti. Craioveanul a făcut recurs, care i-a fost respins însă săptămâna trecută de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, astfel că trebuie să execute cei doi ani şi jumătate de închisoare, pedeapsă din care s-a scăzut perioada cât a stat în arest, de pe 10 noiembrie 2012 până pe 23 octombrie 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS