10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFratele lui Bercea Mondial, condamnat pentru înşelăciune

Fratele lui Bercea Mondial, condamnat pentru înşelăciune

Judecătoria Craiova l-a condamnat, la sfârşitul săptămânii trecute, pe Vasile Anghel, zis Amar, fratele lui Bercea Mondial, trimis în judecată împreună cu alţi patru inculpaţi pentru că au înşelat primăriile mai multor comune din judeţul Dolj cu sute de mii de lei.
Astfel, Vasile Anghel, de 38 de ani, zis Amar, Ionuţ Anghel, de 21 de ani, Mihai Goman, de 35 de ani, Viorica Mihai, de 31 de ani, toţi din Drăgăneşti-Olt, şi Eugenia Stoican, de 24 de ani, din Caracal, au fost acuzaţi că, în perioada 2008-2012, au falsificat mai multe documente (facturi, procese-verbale de recepţie, contracte etc.) în numele a două societăţi comerciale cu sediul în Drăgăneşti – Moţ Turta SRL şi Malex Metal SRL, documentele atestând, în mod nereal, furnizarea de produse sau prestarea unor servicii în beneficiul unor primării din judeţul Dolj. Ulterior, înscrisurile falsificate au fost folosite la Judecătoriile Craiova, Caracal şi Segarcea, unde inculpaţii au obţinut zeci de hotărâri judecătoreşti investite cu formulă executorie, iar în cadrul procedurii de executare silită au fost puse popriri pe conturile primăriilor respective. Printre primăriile care au căzut victime se numără cele din comunele Daneţi, Lipovu, Şimnicu de Sus, Valea Stanciului, Dobroteşti, Drănic.
În februarie, anul acesta, cei cinci inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru înşelăciune, fals şi uz de fals, iar joi, pe 24 octombrie, Judecătoria Craiova i-a găsit vinovaţi şi i-a condamnat. Vasile Anghel a primit cinci ani de puşcărie, ca şi Eugenia Stoican. Goman şi Viorica Mihai au fost condamnaţi la câte patru ani şi trei luni de închisoare, iar Ionuţ Anghel la cinci ani şi jumătate.
Judecătoria Craiova a mai hotărât ca Vasile Anghel să rămână în arest şi a dispus dizolvarea SC Moţ Turta SRL. De asemenea, instanţa a dispus anularea facturilor false emise de cele două societăţi comerciale şi i-a obligat pe inculpaţi să achite Primăriei Daneţi suma de 175.282 de lei. Celelalte primării nu s-au constituit părţi civile în proces.
Hotărârea Judecătoriei Craiova poate fi atacată cu recurs de procurori şi inculpaţi în zece zile de la pronunţare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS