11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRomâni daţi în urmărire de FBI

Români daţi în urmărire de FBI

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) al SUA a dat în urmărire membrii unui grup de români care a fraudat prin intermediul internetului mai mulţi cetăţeni americani, prejudiciul fiind estimat la aproximativ trei milioane de dolari.
Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al FBI, românii Nicolae Popescu, Daniel Alexe, Dumitru Daniel Bosogioiu, Vlad Cristea şi Răzvan Dragomir, dar şi un acuzat a cărui identitate nu este cunoscută, dar care îşi spune „George Skyper“ şi „Tudor Barbu Lăutaru“, precum şi cetăţeanul albanez Meme Fabjan au fost acuzaţi iniţial, împreună cu alte şase persoane, pentru implicare într-o conspiraţie cibernetică, care a avut drept ţintă consumatorii americani, utilizatori ai unor site-uri precum Cars.com şi AutoTrader.com.
Conform FBI, Popescu a condus o rețea formată din circa 10-12 persoane, majoritatea români, care au câștigat, printr-o schemă complexă de fraudare, circa trei milioane de dolari.
Grupul infracţional ai cărui membri se aflau atât în România, cât şi în alte ţări europene şi SUA, au postat sute de anunţuri pe site-uri de vânzări. Anunţurile conţineau imaginile şi descrierile unor vehicule şi altor obiecte de valoare, fără ca, de fapt, aceste vehicule şi obiecte să existe în realitate. Pretinzând că sunt în posesia maşinilor sau obictelor scoase la vânzare, românii negociau prin e-mail cu cetăţenii americani dornici de chilipiruri. Ulterior, „vânzătorii“ trimiteau cumpărătorilor o serie de documente false, dar şi instrucţiunile pentru depunerea plăţilor în conturi bancare deţinute de alţi membri ai grupului infracţional care locuiau în SUA. Anchetatorii au stabilit că aceştia din urmă şi-au deschis conturi bancare în SUA sub identităţi false, folosind paşapoarte falsificate în Europa. După ce victimele virau banii în conturi, sumele de bani erau retrase şi împărţite între membrii grupului. Potrivit FBI, pe numele a patru dintre românii căutaţi – Popescu, Bosogioiu, Cristea şi Dragomir – au fost emise mandate federale de arestare pe 20 decembrie, anul trecut, toţi fiind acuzaţi de comiterea infracţiunii de transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals în acte şi uz de fals, dar şi trafic cu mărci înregistrate false.
Alţi şase membri ai grupului infracţional au fost arestaţi pe 5 decembrie 2012.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS