11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMinoră dispărută din Complexul Servicii Specializate Dioşti

Minoră dispărută din Complexul Servicii Specializate Dioşti

Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj cer ajutorul doljenilor pentru găsirea unei minore de 13 ani, care a plecat pe 3 octombrie din Complexul Servicii Specializate de Tip Rezidenţial Copii Dioşti şi nu s-a mai întors.
Potrivit poliţiştilor doljeni, pe 15 octombrie, conducerea Complexului Rezidenţial Dioşti a sesizat faptul că, în urmă aproape două săptămâni, pe 3 octombrie, Maria Diaconiţa, de 13 ani, din Filiaşi, a plecat de bună voie din Complexul unde era instituţionalizată şi nu s-a mai întors.
Din primele verificări ale oamenilor legii s-a stabilit că minora de 13 ani nu este la prima ispravă de acest fel, pentru că fata a plecat în mai multe rânduri din Complexul de la Dioşti, însă a fost găsită după diferite perioade de timp.
Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj au precizat pentru GdS că, la momentul dispariţiei minorei, care este internată în Centrul de la Dioşti ca un caz social, familia acesteia a fost înştiinţată, ca şi conducerea DGASPC. Ulterior, minora a fost dată dispărută, iar în prezent este căutată de poliţiştii doljeni.
Maria Diaconiţa are o înălţime de aproximativ 1,5 metri, 60 de kilograme, ochi căprui, părul tuns scurt, vopsit blond, fața rotundă şi un cercel în sprânceana stângă. În momentul dispariţiei, minora purta blugi de culoare albastră, o haină de stofă de culoare gri, eşarfă roz, iar în picioare purta pantofi sport de culoare albă.
Persoanele care pot oferi informaţii în legătură cu minora de 13 ani sunt rugate să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la 112.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS