14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectoarea Spitalului din Severin şi-a pus soţul şef peste medici

Directoarea Spitalului din Severin şi-a pus soţul şef peste medici

Managerul Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, Doina Borugă, l-a schimbat din funcţia de medic coordonator al Blocului Operator pe chirurgul Radu Iman, urmând să-l schimbe şi din funcţia de şef al Secţiei de chirurgie, în locul lui fiind numit soţul acesteia, Aurel Borugă.
Neînţelegerile dintre manager şi medicul Iman au început în momentul în care în interiorul Secţiei de chirurgie s-a demarat o reabilitare din fondurile Consiliului Judeţean Mehedinţi.
Managerul Doina Borugă i-a cerut medicului Iman să modifice amplasamentul lămpii de operaţie, din mijlocul tavanului spre marginea sălii de operaţie. Medicul chirurg Iman s-a opus cererii, motivând că nu vrea să pună în pericol viaţa pacienţilor şi nici nu poate să îşi asume responsabilitatea schimbării structurii de siguranţă a Blocului Operator.
„Domnule preşedinte Adrian Duicu, vreau să vă informez că doamna manager Doina Borugă m-a schimbat din funcţia de medic coordonator al Blocului Operator într-un mod abuziv. Eu nu vreau să risc viaţa pacienţilor ajunşi pe masa de operaţie. Pentru că nu am ascultat un ordin, am fost schimbat, iar în locul meu a fost pus soţul doamnei manager“, i-a spus medicul Iman preşedintelui CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, prezent la conferinţa de presă ce a avut loc ieri după-amiază la Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin.
Managerul unității medicale, Doina Borugă, nu a vrut să comenteze decizia luată, motivând că sunt probleme administrative. „Eu nu suport capsomanii!“, a fost mesajul „colorat“ transmis jurnaliştilor care au întrebat-o despre decizia de a-l schimba din funcţie pe medicul Iman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS