15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţist şi militar, condamnaţi pentru şantaj

Poliţist şi militar, condamnaţi pentru şantaj

Judecătoria Craiova a condamnat, săptămâna trecută, doi craioveni, un agent de la Poliţia Locală şi un militar, trimişi în judecată pentru că ar fi ameninţat şi şantajat administratorul unei societăţi comerciale.

Poliţistul Adrian Bălăşoiu şi caporalul Irinel Dionisie au fost deferiţi justiţiei în noiembrie, anul trecut, fiind acuzaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova de comiterea infracţiunii de şantaj, faptă pedepsită cu închisoarea între şase luni şi cinci ani.
Potrivit anchetatorilor, Bălăşoiu şi Dionisie l-au ameninţat în repetate rânduri pe Marius Pavelescu, administratorul unei societăţi comerciale, care avea să le dea celor doi suma de 5.000 de lei în baza unei înţelegeri mai vechi. Mai exact, cei trei s-au înţeles ca Pavelescu să emită prin firma sa o factură pentru o lucrare executată de un amic al celor doi inculpaţi. Pavelescu a primit aproximativ 7.000 de lei, din care trebuia să oprească TVA-ul şi un comision de 500 de lei, însă nu a mai emis nici factura şi nu le-a mai dat nici banii. Văzând că Pavelescu a „uitat“ înţelegerea avută şi că trebuia să-i dea amicului lui Bălăşoiu şi Dionisie cei aproximativ 5.000 de lei, cei doi au început să-l sune şi să-l ameninţe „cu privire la vătămarea integrităţii fizice“, după cum au explicat procurorii craioveni. Pavelescu s-a hotărât însă să-i „toarne“ pe cei doi, aşa că a înregistrat convorbirile telefonice în care era ameninţat şi i-a reclamat la poliţie. În baza plângerii făcute de patron, oamenii legii au pregătit o acţiune de prindere în flagrant. Pe 15 octombrie, Pavelescu i-a chemat pe cei doi în parcarea hipermarketului real-, pentru a-şi achita datoria, însă bancnotele fuseseră marcate de procurori. După flagrant, Bălăşoiu şi Dionisie au fost reţinuţi, iar, a doua zi, Judecătoria Craiova a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de şantaj. O lună mai târziu, cei doi craioveni au fost trimişi în judecată, iar joi, 17 octombrie 2013, au şi fost condamnaţi. Bălăşoiu şi-a recunoscut fapta pentru care a fost trimis în judecată pentru a avea parte de o pedeapsă mai blândă şi a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. În schimb, Dionisie a primit o pedeapsă de un an şi opt luni de închisoare, tot cu suspendare. Hotărârea Judecătoriei Craiova poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la pronunţare atât de procurori, cât şi de cei doi inculpaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS