Acasă Local Mehedinţi: Carderi arestaţi

Mehedinţi: Carderi arestaţi

Liderul unei reţele specializată în fraude informatice, împreună cu doi severineni şi un alt membru din Dolj au fost arestaţi, ieri, iar împotriva unei alte persoane s-a luat măsura interdicţiei de a părăsi localitatea. În zilele următoare, alţi membrii ai reţelei vor fi prezentaţi instanţei de judecată. Două persoane din Arad şi Craiova au fost reţinute pe bază de ordonanţă în urma audierilor desfăşurate de procurorii DIICOT Mehedinţi, alte cinci persoane din Mehedinţi, între care şi liderul reţelei fiind reţinute şi riscă ani grei de închisoare.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi şi poliţişti de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi au efectuat, miercuri dimineaţă, 38 percheziţii în 17 judeţe, între care şi Mehedinţi, fiind vizată o reţea specializată în fraude informatice, prejudiciul în acest caz ajungând la 20 milioane de dolari.

Procurorii  DIICOT Mehedinţi, împreună cu lucrători SRI şi Secret Service US au lucrat mai multe luni pentru a aduna toate informaţiile necesare capturării reţei infracţionale. Membrii reţelei au furat timp de patru ani datele a peste 50.000 de carduri aparţinând unor persoane din 24 de ţări ale lumii din Uniunea Europeană şi SUA. Prejudiciul probat până acum se ridică la 20 milioane de dolari, dar oamenii legii spun că suma poate creşte.

Creierul acestei grupări este un tânăr de doar 24 de ani din Drobeta Turnu Severin, iar modul de operare extrem de ingenios. Fără ştiinţa administratorilor, acesta plasa în POS-ul unor localuri publice din New York – Statele Unite ale Americii un sistem informatic de culegere a datelor de pe carduri. În timp ce clientul îşi plătea liniştit consumaţia, lăsa în sistemul informatic şi datele de identificare ale cardului său.

Acestea erau trimise automat pe adresa lui Felix Eugen Trănculescu, liderul grupării. Acesta le plasa unor indivizi care aveau misiunea să cloneze cardurile, care apoi erau fie vândute, fie erau plasate unor indivizi care scoteau banii tocmai din ţări precum Dubai, deoarece în acestă ţară sistemele de siguranţă ale POS-urilor sunt mai puţin eficiente. În acest mod, indivizii au reuşit să compromită peste 50.000 de carduri. În urma unor percheziţii ample, indivizii au fost „săltaţi” ieri de poliţiştii de la Crimă Organizată din Mehedinţi, iar 21 dintre ei au fost aduşi la audieri la DIICOT. DIICOT şi BCCO Mehedinţi, artizanii anchetei.

Acum suspecţii sunt reţinuţi şi riscă până la 10 ani de închisoare. Ancheta este încă în derulare şi se mai caută şi alte persoane posibil implicate în reţeau infracţională.

Exit mobile version