15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGuvernul îşi va asuma răspunderea pe proiectul Legii descentralizării

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe proiectul Legii descentralizării

Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, după şedinţa USL, că proiectul Legii descentralizării va fi adoptat prin asumarea răspunderii guvernului, în noiembrie, înainte de adoptarea bugetului pe anul 2014, dacă va exista susţinerea majorităţii.
„Vom finaliza proiectul de act normativ, îl vom dezbate cu grupurile noastre parlamentare, cu grupurile aliate, cu cele din opoziţie şi, dacă există o largă majoritate de susţinere, va fi adoptat prin angajarea răspunderii în noiembrie, înainte de adoptarea bugetului, astfel încât în noul buget finanţarea acestor structuri să fie trecută la consiliile locale, la consiliile judeţene, la cele generale, care le vor avea în subordine“, a precizat premierul Victor Ponta.
El a adăugat că descentralizarea a reprezentat obiectul principal al întâlnirii conducerii USL de vineri, având în vedere faptul că Uniunea doreşte să adopte actul normativ privind descentralizarea înainte de dezbaterea Legii bugetului pe 2014.
Premierul a spus că structurile care acum încă depind de guvern şi vor fi descentralizate ţin de domeniul sănătăţii, agriculturii, mediului, muncii, tineret şi sport, transporturi, cultură şi turism.
Ponta a spus că se doreşte ca prin această descentralizare de instituţii şi competenţe să se ajungă la situaţia în care administraţia publică va costa mai puţin, va consuma mai puţine resurse, dar va avea o eficienţă mai mare.
Premierul Victor Ponta a declarat că Poliţia şi structurile de ordine publică nu vor face obiectul descentralizării, urmând să fie tratate separat de actul normativ pe care guvernul îşi va angaja răspunderea, şi că ambulanţele vor avea dispecerate comune cu SMURD.
În ceea ce priveşte descentralizarea serviciilor de ambulanţă, Ponta a spus că va exista un concept integrat de dispecerate comune cu SMURD.
În ceea ce priveşte cinematografele, Ponta a precizat că este necesar să se păstreze câteva dintre acestea la nivel naţional în care să ruleze filme româneşti, aici dând exemplul cinematografului Patria din Bucureşti.
Adelina Dragomir – Mediafax

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS