11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBărbat accidentat mortal aproape de staţia de autobuz

Bărbat accidentat mortal aproape de staţia de autobuz

Un bărbat, de 48 de ani, a fost accidentat mortal ieri-dimineaţă, în dreptul unei staţii de autobuz, exact pe presemnalizarea trecerii de pietoni, pe DN 6, care traversează cartierul Gura Văii din Drobeta Turnu Severin. Şoferul conducea în stare de ebrietate o maşină împrumutată de la fratele unui cunoscut lăutar din judeţul Mehedinţi, Lucian Cojocaru, şi a apăsat atât de tare pedala de acceleraţie încât nu a mai ţinut cont de nici un semn de circulaţie.
Victima era îmbrăcată într-o salopetă de mecanic şi avea asupra sa o trusă cu mai multe scule, cel mai probabil se întorcea de la muncă şi a traversat strada printre presemnalizările trecerii de pietoni din dreptul staţiei de autobuz, fiind surprinsă de bolidul condus cu viteză exact la ultimul pas.
„Este vorba despre un accident de circulaţie produs în localitatea Gura Văii, unde o persoană de sex masculin a fost lovită de un autoturism care se deplasa dinspre Drobeta Turnu Severin spre Orşova. Leziunile suferite de victimă au fost incompatibile cu viaţa. În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, s-a constatat că acesta băuse. În continuare se fac cercetări“, a declarat Ionuţ Popa, inspector la Poliţia Rutieră Mehedinţi.
Medicii Serviciului Judeţean de Ambulanţă au fost chemaţi la faţa locului, dar nu au avut ce să mai facă decât să constate decesul. Impactul a fost atât de puternic încât piciorul drept al victimei, cel care cel mai probabil a fost surprins între stradă şi maşină, a fost secţionat şi aruncat la circa zece metri de cadavru.
„Victima a fost găsită decedată, cu o amputaţie la nivelul membrului inferior drept, de la genunchi, fără nici o şansă de supravieţuire, cu traumatisme cauzatoare de moarte. Şoferul nu a suferit nici o leziune, poate doar psihic, după ce a văzut ce s-a întâmplat. I-a fost recoltat sânge pentru stabilirea alcoolemiei, care a fost de 0,40 mg/litru alcool pur în aerul expirat, deci suficient ca să nu vadă o persoană pe stradă“, a declarat Amina Nicolicea, medic SJA Mehedinţi.
Medicii sosiţi la faţa locului au avut dubii cu privire la ora producerii accidentului. Cadavrul era rece, iar piciorul găsit în iarbă era în hemostază (nu mai curgea sânge din el). În mod normal, trupul unei persoane decedate prezintă o căldură specifică timp de o oră, o oră şi 20 de minute.
Poliţia a deschis o anchetă, iar vinovatul riscă să ajungă după gratii pentru faptele sale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS