14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalO româncă a dus frumuseţile Bucureştiului la Geneva

O româncă a dus frumuseţile Bucureştiului la Geneva

Claudia Florentina este o artistă  de origine română, iar zilele trecute a dus faima Bucureştiului tocmai la Geneva, prin expoziţia sa,“Bucarest by me”. Întregul proiect a prezentat imaginea, de ansamblu, asupra culturii române.
Viziunea artistei a fost reprezentantă printr-o serie de 20 lucrări, mai exact fotografii suprapuse pe suporturi din plexiglas de dimensiuni ce ajung şi la 145 cm. Expoziţia în sine emană emoţia diferitelor perioade istorice ale Bucureştiului, integrând clasicismul arhitectural, printr-o suprapunere cu viaţa modernă a oraşului. „Expoziţia ne duce adânc în cultura României reorganizată şi readpatată de mii de ori, însă care este, în continuare, plină de pliautenticism”, a decalarat artista.
Claudia Florentina a prezentat, în premieră, la Geneva, şi prototipul “Mesei atitudinii corecte”. Totodată, albumul de artă şi design “Bucureştiul vechi”, ce prezintă arhitectura monumentelor din centrul istoric al Capitalei, a fost vândut rapid în timpul acestei expoziţii.
În timpul vernisajului, o lucrarea de-a Claudiei a fost vândută, la licitaţie, către Stéphanie Schleining Deschanel, (celebra directoare a galeriilor de artă elveţiene „Sotheby’s”), şi, alte patru, direct cumpărătorilor.
O parte din încasările obţinute, în urma vânzărilor, dar şi a unei tombole organizate la faţa locului, au fost donate Asociaţiei Nonprofit “Constant.in”, ce sprijină oamenii care luptă cu dependenţa de droguri.
“Cand descoperim o altă ţară, realizăm câtă frumuseţe neglijată, ignorată sau uitată are România. Prin această expoziţie am dorit să conturez o mică parte a fermecătorului Bucureşti”, a încheiat Claudia Florentina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS