12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlbanez cu paşaportul fals în vamă

Albanez cu paşaportul fals în vamă

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au depistat, pe sensul de intrare în România, un cetăţean albanez, care a prezentat la controlul de frontieră un paşaport falsificat. Controlul a fost efectuat cu aparatul videospectral, special pentru depistarea documentelor falsificate.
„Pe 13 octombrie, s-a prezentat la controlul de frontieră pentru a intra în  România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, călătorind cu un autoturism Audi înmatriculat în Germania, cetăţeanul albanez K. Petrit, în vârstă de 43 de ani. Verificările suplimentare efectuate cu aparatul videospectral au confirmat suspiciunile poliţiştilor de frontieră, care au constatat că documentul de călătorie este fals, neîndeplinind condiţiile de formă ale unui document autentic, respectiv o filă din paşaport nu prezenta elementele de siguranţă, cetăţeanul albanez intervenind mecanic asupra ei pentru a falsifica seria paşaportului.
Cetăţeanul albanez a declarat că a recurs la falsificarea  paşaportului deoarece  pe fila respectivă avea o ştampilă de interdicţie pentru a intra pe teritoriul Greciei“, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt în cadrul IJPF Mehedinţi.
Totodată, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele cetăţeanului albanez mai există şi o interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen, emisă de autorităţile germane, acesta fiind declarat indezirabil. Albanezului i s-a întocmit lucrare penală, în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS