17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElevul din Balta a fost condus pe ultimul drum

Elevul din Balta a fost condus pe ultimul drum

O jale mare a cuprins ieri întreaga comunitate din localitatea Balta. Satul l-a plâns pe Adrian Mazăre, elevul de numai 15 ani ucis luni pe trecerea de pietoni de un şofer grăbit.
Tinerii din sat, cei de o vârstă cu Adrian, au mers în pădure şi au tăiat cel mai înalt şi subţire brad, conform tradiţiei.
„Aşa este tradiţia la noi. Când moare un băiat tânăr, se taie un brad, se împodobeşte, se duce la cimitir şi se pune lângă cruce. Este un gest de părere de rău“, a spus unul dintre tinerii tocmiţi să ducă bradul.
Oamenii din sat, dar şi dascălii au numai cuvinte de laudă la adresa băiatului, dar şi de durere în faţa dramei prin care trece familia acestuia.
„Nici nu îmi vine să cred, nu am putut să merg la înmormântare. A fost un copil aşa bun, dar şi foarte necăjit. De mic a mers la muncă. Este o durere foarte mare!“, a spus  o vecină a familiei Mazăre.
Din cauza sărăciei, familia Mazăre i-a avut pe toţi cei patru copii la internatul Şcolii Cireşu, localitate vecină cu a lor. Copiii au locuit în internat pentru a putea frecventa cursurile şcolii cu clasele I-VIII. Pentru a merge şi la liceu, Adrian Mazăre şi tatăl său, Viorel Mazăre, au construit vara trecută, în vârful muntelui, o stână, unde s-au angajat ca şi ciobani la oile sătenilor, pentru a strânge banii necesari continuării studiilor.
„Adrian era un copil liniştit, dar şi cu o situaţie financiară foarte dificilă, tocmai de aceea a venit la şcoala din Cireşu, unde există sponsorizare şi toţi copiii pot să locuiască la internat fără să plătească nimic“, a declarat Marian Drăguţu, directorul şcolii din Cireşu.
Tatăl lui Adrian l-a iertat pe cel vinovat, aşteptându-l pe şoferul vitezoman chiar şi la înmormântare.
„Îl aştept să vină la înmormântare, a spus că vine. Eu nu am nici un drept să îl judec. Mă gândesc că o să fie judecat de Dumnezeu. Pentru noi este o durere foarte mare şi nimic nu ar putea să o aline“, a spus Viorel Mazăre, tatăl băiatului.
Şoferul este judecat în libertate pentru omor din culpă.
„În prezent, conducătorul auto implicat în accident este cercetat penal pentru ucidere din culpă, i s-a reţinut permisul de conducere şi, până la definitivarea anchetei, se află în libertate, fiind vorba despre o infracţiune din culpă, nu cu intenţie“, a declarat Roxana Vişan, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Mehedinţi.
Acum, familia Mazăre face apel la autorităţi să ia măsuri pentru siguranţa elevilor liceului în faţa căruia Adrian şi-a pierdut viaţa, pentru ca nici un tânăr să nu mai sfârşească la fel.
După moartea fulgerătoare a lui Adrian, familia Mazăre, pentru a-şi îndeplini îndatoririle creştineşti, a primit ajutorul Consiliului Judeţean Mehedinţi, Consiliului Local Balta, iar banii necesari cumpărăturilor pentru înmormântare au fost asiguraţi de preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS