11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCentrul Multifuncţional Craiova, predat la cheie

Centrul Multifuncţional Craiova, predat la cheie

http://www.youtube.com/watch?v=123F989dmvA

Investiţia începută în 2011 a costat peste 14 milioane de euro, rivalizând ca mărime cu Romexpo

Centrul Multifuncţional (CM) Craiova, o clădire cu spaţii de peste 11.000 de metri pătraţi, comparabilă cu Romexpo, a cărei construcţie a durat 27 de luni şi a costat 14,27 milioane de euro, a fost predată ieri, la cheie, autorităţilor locale, de către asocierea de firme care a executat lucrările – Recon – Mitliv – Romelectro SA. Marian Petcu, reprezentantul firmei Recon, le-a prezentat celor veniţi la inaugurare câteva detalii tehnice despre această investiţie. Realizată cu fonduri UE, construcţia amplasată în cartierul 1 Mai este alcătuită din subsol, parter şi două etaje, având înălţimea de 27 de metri. Este o formă circulară cu diametrul de 80 de metri, completată de terase şi rampe înconjurătoare, care au rolul de legătură între niveluri. Etajele I şi II sunt realizate sub formă de subpantă, dând naştere unui atrium central. Clădirea adăposteşte spaţii de birouri, expoziţionale, patru săli de conferinţă, cu o capacitate de 135 de locuri. Circulaţia în interior este asigurată de şase scări şi patru lifturi panoramice, două de marfă şi două pentru personal. Cupola este executată din 375 de tone de metal, având o suprafaţă de 3.650 mp, dintre care 1.550 mp suprafaţă vitrată şi restul opacă. Spaţiile expoziţionale exterioare ocupă 2.860 mp, există 64 de locuri de parcare, spaţii verzi, alei carosabile şi pietonale.
„Pe acest şantier au lucrat 30 de firme, aproape toate craiovene şi 200 – 250 de muncitori pe zi. Nu avem muncitori din afară decât din satele limitrofe“, a precizat Marian Petcu. Construcţia rivalizează cu Romexpo, dacă se adaugă spaţiile exterioare de expunere.

„Mall cultural“

Finalizarea acestei investiţii nu a picat prea bine reprezentanţilor primăriei, care trebuie să pună în valoare clădirea. „Această clădire ne va costa foarte mult, şi mă refer aici la plata utilităţilor. RAADPFL nu a vrut să o preia în gestiune şi mi se pare normal. Ei vor să fie o regie profitabilă şi astfel de investiţie în utilităţi le-ar dezechilibra total bugetul“, a declarat primarul Olguţa Vasilescu. Primarul vrea să transforme clădirea într-un „mall cultural“.
„Ne propunem să îl transformăm într-un mall cultural în partea de interior, urmând ca pe partea de exterior să expună firmele de construcţii, de maşini, de orice altceva. Ne dorim ca tot ceea ce înseamnă expoziţii să începem să transferăm aici. De asemenea, vom introduce şi instituţiile noastre de cultură, fiecare va avea un stand aici“, a mai precizat Olguţa Vasilescu. În interior, pe lângă spaţiile expoziţionale va funcţiona o cafenea şi un cinematograf, publicul ţintă fiind tinerii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS