11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAgent de poliţie, prins cu şpaga în gură

Agent de poliţie, prins cu şpaga în gură

http://www.youtube.com/watch?v=VAYZo21LVzg

Doi poliţişti de la Centrul de Arest Preventiv al IPJ Dolj au fost arestaţi aseară, după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau mită ca să-i dea un telefon mobil unui arestat. Când şi-a dat seama că va fi prins, unul dintre agenţi a încercat să înghită şpaga de 150 de euro.

Ofiţerii Serviciului Anticorupţie Dolj au început cercetările în acest caz miercuri, după ce o craioveancă s-a plâns că un poliţist din cadrul IPJ Dolj i-a cerut 250 de euro ca să-i dea un telefon mobil prietenului său, care este încarcerat în arestul de pe strada Amaradia. Oamenii legii ştiau deja de apucăturile unor agenţi de la arest, pentru că în ultimul timp mai multe persoane s-au plâns că poliţiştii le cer bani pentru a le da arestaţilor telefoane mobile, iar sesizarea femeii le-a dat ocazia să organizeze două acţiuni de prindere în flagrant.
Miercuri seară, denunţătoarea s-a întâlnit cu agentul Vasile Bogdan Stîrlea şi i-a dat cei 250 de euro şi telefonul mobil care urma să ajungă la prietenul ei din arest. Imediat după ce a pus mâna pe bani şi telefon, agentul
Stîrlea a fost ridicat de ofiţerii Anticorupţie, care au organizat acţiunea de prindere în flagrant în zona Facultăţii de Medicină, sub supravegherea unui procuror şi cu sprijinul ofiţerilor SRI Dolj.
După ce a fost prins, Stîrlea le-a povestit poliţiştilor că el este numai intermediarul „afacerii“, iar o parte din bani trebuia să-i primească colegul său, Daniel Gheorghe Bulat, acesta fiind şi cel care trebuia să-i livreze telefonul mobil prietenului denunţătoarei.
Agentul Stîrlea a fost de acord să colaboreze cu anchetatorii şi a plecat să îl întâlnească pe agentul Bulat şi să-i dea 150 de euro şi telefonul pe care trebuia să-l introducă în arest. Cei doi poliţişti s-au întâlnit în faţa locuinţei lui Bulat din cartierul Rovine, iar Stîrlea i-a dat cei 150 de euro şi telefonul mobil colegului său. Cu această ocazie, anchetatorii au aflat şi cum ducea agentul Bulat telefoanele mobile în arest, pentru că acesta i-a povestit lui Stîrlea cum avea de gând să livreze telefonul, discuţia dintre cei doi fiind înregistrată. Agentul Daniel Gheorghe Bulat şi-a dat seama că este urmărit după ce a luat banii şi telefonul, iar când s-au apropiat ofiţerii Anticorupţie a băgat cei 150 de euro în gură şi a încercat să-i înghită, însă nu a reuşit. Ulterior, după realizarea celor două acţiuni de prindere în flagrant, oamenii legii au făcut o percheziţie într-o cameră a arestului, unde au găsit un telefon introdus ilegal. Cei doi agenţi de poliţie au fost audiaţi de procurorul de caz, după care au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi „cazaţi“ chiar la locul lor de muncă, însă într-o celulă.
Magistraţii de la Tribunalul Dolj le-au dat aseară  mandate de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

Unii cer mită, alţii o refuză

Onoarea poliţiştilor doljeni a mai fost „spălată“ de un agent de poliţie din comuna Radovan, care a refuzat o şpagă de 120 de euro de la un şofer din Calafat. Ieri-dimineaţă, poliţiştii Serviciului Anticorupţie l-au prins în flagrant pe Zamfir Curte, de 42 de ani, din Calafat, care încerca să mituiască cu 120 de euro un agent de la Postul de Poliţie Radovan. Este vorba de agentul Alin Alexie, care şi-a anunţat superiorii în cursul zilei de miercuri că un bărbat încearcă să-l mituiască. Zamfir Curte a rămas fără permisul de conducere miercuri, calafăteanul fiind sancţionat de poliţiştii din Radovan pentru că trecuse pe culoarea roşie a unui semafor montat pe DN 56, în zona unor lucrări. Ieri-dimineaţă, bărbatul s-a prezentat la postul de poliţie din Radovan şi i-a pus pe birou agentului Alin Alexie suma de 120 de euro, bani în schimbul cărora să-i dea înapoi permisul de conducere. Zamfir Curte a fost prins în flagrant imediat după ce i-a oferit mita agentului şi a susţinut în faţa procurorului de caz că, de fapt, încerca să plătească amenda primită miercuri, când i-a fost reţinut permisul. Nu a ştiut că discuţia dintre el şi agentul Alexie fusese înregistrată şi nu a reuşit însă să explice de ce încerca să plătească o amendă direct la poliţie, în euro. După flagrant, bărbatul a fost dus la audieri, iar procurorii au hotărât să-l reţină pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. Zamfir Curte a fost dus în arestul IPJ Dolj, alături de agenţii Bulat şi Stîrlea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS